Tuesday, March 10, 2015

PENGARUH GO SHOP TERJEBAK BELI SHOWER HEAD BARU

Amboi... semenjak dua menjak dah pakai tv ada piring ni
Kejap2 tengok Go Shop, balik2 Go Shop
Tak aku tengok, anak aku tengok... Macam ralit je tengok 
Ha.. Sapa pakai ASTRO @ NJOI sure pernah tengok Channel Go Shop tu kan
Jangan tipu haaaaa

Haritu tengok Go Shop dok promote shower head dari Korea tu
Konon2 boleh improve water pressure la
Air ada filter la... cewah
Tengok harga benda tu je dah sampai RM99
Mahal tu..... pada aku la...

So sebab aku dasar cheapskate, pi terjah lelong.com & mudah
kot2 dapat yang murah sikit
Ha... jumpa pun yang seangkatan dengan Go Shop
Baru RM33 (plus postage)

Ini la rupanya shower head tu

Basically, rupa paras almost sama je dengan yang Go Shop tu
Cuma takde belang tanda suhu air berapa celcius je la

Zoom sikit kepala shower ni
Lubang2nya ada berapa ratus tah
Tersangat la halus...
Konon2 nak bagi air yang keluar tu cam ala2 kat spa..

Ini la kepala shower yang asal
Yang akan digantikan dengan shower head yang baru beli tu

Aku tak harap apa2 perubahan pun dengan shower head ni
Pada aku semua shower head sama je
Cuma aku nak tengok tekanan air shower aku ni akan bertambah kuat ke idak je
Jom cekidaut

Ini la rupa air yang keluar guna shower head yang lama
Ala2 sendu gak le
Maybe dah tersumbat takpun tekanan air rumah aku memang rendah

Lepas ditukar
Nampak ada la improvement
Air yang keluar tu lebih halus
Tekanan air pulak aku rasa cam biasa je
Kalau waktu tekanan air kuat, memang syok la
Bila tekanan rendah, boleh2 je la...
So aku tak tahu kalau yang Go Shop tu camne yang dikatakan boleh improve tekanan air tu
[aku fail sikit bab2 sains/fizik bagai ni]

Selain tu air yang keluar tu mungkin lebih bersih
Sebab dah melalui filter2
[yang biji2 kat shower head tu]
Ni aku tak uji lagi sebab air kat rumah tak keruh lagi
Tunggu waktu2 air keruh, kita boleh buat perbandingan pulak

So sapa2 yang ada guna shower head yang jual kat Go Shop tu
Sila kasi komen sikit..... best ke idak???

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

go shop ni berantuuuuu tau..kekeke..

Lynda Che Lah said...

tgk Go shop semua mcm nak beli
tp sampai la ni x beli apapun lagi
tabah lah wahai hati
xmo buka go shop tapi buka gak tgk
hari tu nyaris terbeli mop ngan kain lap yang power tu..
nasib baik iman kuat..ahahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...