Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 25, 2015

HATI-HATI DENGAN MAYBANK2U

Sekarang ni tetiba menjadi2 pulak orang dok menipu melaui link Maybank2u
Dari dulu dah ada kan benda ni
Pastu senyap kejap
sekarang dia datang balik

Modus operandi diaorang macam2
dia email la, dia call la, sms la
Huish.. kalau dasar penipu nak sapu duit orang memang macam2 cara


Yang latest aku dapat melalui email aku
Tajuk email tak agak2 kan... FINAL NOTICE lagi
Ha, kalau camni jangan gatal tangan nak tekan dulu link tu
Cek dulu link tu betul ke dari maybank kan
Just bawa je cursor ke ayat yang dihighlight tu
pastu tengok link dia kat bawah (yang aku letak arrow tu)
Tak nampak ye.. jap aku zoom

Ha nampak??
Ke link tv5.com pulak... bukannya ke Maybank2u.com pun
Nampak beno menipunya (baca ala Usop Wicha ye)

So korang please hati2 ye
Sebab ramai dah terkena dengan scam cam ni
Klik2 sekali duit dalam akaun dah kena rembat... bahaya tau!

Lagi satu kalau dapat call konon2 call dari bank ke apa ke, sila hati2 juga
Jangan suka suki je pi bagi no credit card @ debit card korang tu
Silap2 lesap duit dalam akaun tu
Kita susah payah cari duit, diaorang senang2 je kebas duit kita
Konghajo tul!


1 comment:

skuterlady said...

member pernah terkena dulu. bila pi kaunter mayban, staff tu sound plak... kesian!