Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, March 16, 2015

BAIK TAK PAYAH KASI

Jumaat lepas, biras aku buat kek
Kebetulan hari tu dia cuti
Agaknya Aleeya ada tolong dia buat kek
So dia bagi la satu tapawe kek kat Aleeya suruh bawa balik rumah
Aleeya siap cakap kat aku yang  kek Mak Long tu tak berapa jadi
Pada aku means tak jadi tu maybe bantat @ keras la kan

Dalam lepas2 Isyak camtu tetiba perut rasa lapo pulak
Pegi la dapur nak buat air
Tertengok tapawe atas meja
Rasa cam nak jamah le kek tu
Sekali bila buka tudung tapawe
Camni ha rupa kek tu

Tak nampak cam kek pun
Cam serdak & kerak ke je..

Terus cam takde mood nak makan
Tapi sebab lapo, aku jamah juga le sikit2

Kalau korang le kan, kalau benda2 korang masak tu tak jadi
Tergamak ke korang nak bagi orang??
Kalau aku, aku malu... 
Even pada hasben aku sendiri, kalau dah teruk benar kejadian masakan aku tu
Memang aku terus buang je
Macam tak senonoh je kalau nak bagi kat orang kan
Takpun jadi modal laki aku nak membahankan aku 8 keturunan...hehehehe

Ada pulak yang kata, kalau bagi benda2 camni maybe ada kaitan dengan ilmu hitam
Hish... Nauzubillah la kan
Aku cuba untuk HUSNUSDZON je la pada biras aku tu
Maybe dia sayang nak buang benda makan kot
So sharing is caring le gamaknya...



1 comment:

norlina jusoh said...

kalau ina.. xtergamak nak bagi.. tp think positive.. mungkin sbb dia rapat nga syani.. so dia just nak sharing apa yg dia masak tu kan.. hiiiii... xpe rupe xcantik kalau rasa ok :-)