Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 19, 2015

PANASNYA MALAM TADI

Sekarang cuaca panas kan
Siang terik, malam berbahang
Lemas duduk dalam rumah pun ye jugak
Nak bukak pintu / tingkap takut nyamuk pulak
Bukak aircond pun tak rasa sejuk


Sekarang tiap2 malam mesti on aircond
Lepas maghrib je terus on aircond
Pastu buat auto swith off  pukul 2 pg

Pastu hasben aku balik keje kul 2.30pg, dia on balik aircond
Sampai la ke Subuh... 
Tapi memang ye pun, even kul 3 pagi, panas membahan
walopun kipas dah pusing sampai no 4/5
Mampus nak bayo bil letrik nanti woiii
Dah le kena GST...


7 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pun sama yani , sebelum maghrib dah buka aircond.. pastu solat jemaah dlm bilik jer.. tak tahan bahang panas tu.. lepas ni hujung bulan bertahan pulak bayar bil elektrik tu yani ehe :)

Lynda Che Lah said...

malam td mmg panas kak
mandi subuh pun air suam..
huhu

Puteri Satu said...

bulan lepas je bil letrik cecah rm300... fuhh... memang on econd jek manjang. em

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

lia ummiirfan said...

betul yani.l saya pun sama.. bila auto off aircond kol 3am gitu, pastu rasa berkuap walaupun kipas pasang.. huhu..

Rinna said...

Normal laa tuh.. kat umah mlm jer mesti pasang ekon punya.. panas.. :)

Aini said...

memang panas.. bukak aircond 16 pun rasa panas. geram sgt, terus panggil org servis aircond, hambik, bukak 25 pun dah sejukkkkk sgt...hehe