Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 16, 2013

WARNA WARNI AIDILFITRI 2013

Seperti sedia maklum.. tahun ni aku beraya di Ipoh dulu
semua adik beradik aku pun turn Ipoh tahun ni
[mak aku cakap suh ejas semua bagi semua turn sama..hehehe]
So berkumpul la kami adik beradik di hari raya pertama.

Sejak arwah nenek aku meninggal & sejak atok aku kawin lain
Kitaorang dah tak balik kampung sebelum raya
Kitaorang akan raya dulu di Ipoh dan akan balik kampung setelah solat raya
Tapi sejak pak sedara aku dah duduk rumah arwah nenek aku tu
Kitaorang takat balik hari je.. dah tak bermalam di kampung
Sebabnya space limited kan..dah le ramai lak tu
Lagipun Ipoh - Pantai Remis bukan le jauh mana sangat
Sejam lebih je perjalanan...

Malas citer panjang2... layan gambar je la

Pagi raya semua bangun awal
Kecuali 2 org budak ni...
Muka baru bangun tido

 
Ini anak buah aku... pun lena je sepanjang pagi..

Masa salam2 tu pun budak dua orang dok atas tilam lagi..heheh
Nasib la tilam tu kat ruang tamu

Lepas salam2 tu yang palingbest budak2 le
Sebab dapat duit raya...
Haikal dapat duit raya dari Atok
Nampak tak dua orang budak yang terbongkang atas tilam tu???

Atok mintak upah cium dari Adib

Dapat duit raya dari Pak Teh pulak

Geram nengok budak ni... 

Atok & cucu terkini...
Menguap lagi si Amira nih... ngantuk lagi le tu

Budak buas tengah mintak maaf dengan Mak Long [aku le tu]
Aku tak salin baju raya lagi sebab nak mandikan Amira dulu
Masa deme pi sembahyang raya baru la aku tukar baju

Lepas diaorang balik dari sembahyang raya, baru la ada sesi photoshoot
Jadi agenda wajib dah ni... ye la bila lagi dapat kumpul ramai2 & full korum lak tu
[mak aku nak buat frame gantung kat dinding le tu]

Ni la parents aku... serba biru
[sofa tu baru beli beberapa hari sebelum raya tau... sakan mak abah aku beraya tahun ni]

Family aku - serba ungu


Family Angah- pun ungu juga 


Family Acik - Oren ko....

Family Ateh-Kaler Kuning
[Adik aku ni tengah peknen 4 bulan]
Tahun depan deme raya bertiga la pulak

Adik aku yang bongsu ni belum kawin lagi
So tumpang je la dengan mak abah aku..hehehe

Atok, opah & cucu2 deme


Gambar satu family...
Nanti mak aku nak gantung gambar kat dinding belakang tu
Gambar yang ada sekarang tu gambar raya 2 tahun lepas

Akhir sekali gambar couple2... cewah
Nak jugak tu...
Bulatnya muka aku...
Pose pun tak kurus2 aku ni...
Pas raya ni sure makin bambam aku..

Lepas photoshoot terus kitaorang gerak balik kampung
Tengahhari sampai terus tuju rumah Wan aku
Ada la sejam lebih dok situ pastu balik rumah lama Wan aku


Next raya rumah Paksu aku, kemudian rumah Pak Uteh pulak
Penutup baru pegi rumah Tok Cik pulak

Pastu baru balik Ipoh...
Panas usah cerita le.... melekit2 badan dibuatnya

Malam semua tido awal sebab badan penat
Ni baru namanya beraya sakan
Tapi aku cam frust jugak le raya kali ni tak jumpa Laksa Mee
Asyik jumpa laksa je....
Dan yang paling best semua rumah yang kitaorang pegi tu semua hidang air oren [memang tahun air oren ke???]

Well, itu je la citer raya aku tahun ni...
Harap2 masih dipanjangkan usia untuk beraya lagi di tahun2 akan datang

15 comments:

Kakcik said...

Seghonoknye deme beghaye. :)

Nafira usof said...

meriahnye raya~
sonok tengok gambar2 raya.
ceria jer masing2 dengan pakaian sedondon..:)

(^_-)V said...

sonok beraya ramai-ramai, berziarah..time raya je la pun kan nak ziarah rumah sedara-mara..:)

Rasp said...

memang wajib kan raya berphotoshoot...
kenangan sangat tu...
bestnya bila berkumpul...

SYANI said...

Kakcik,
Kalau dah ramai2 tu memang sronok kak.

SYANI said...

Nafira,
Masa raya je beria sedondon... time tak raya cacamerba la.

SYANI said...

Sha,
Betui... kalau tak raya memang tak le pegi rumah sedara mara tu..

SYANI said...

Rasp,
Memang wajib photoshoot tu... Tiap2 tahun kenangannya lain2 juga..

Cho Zila said...

syiokkk tu dapat merayap beraya merata ... ipoh ngan pantai remis memang tak jauh manapun... anak2ler seronokkan dapat merasai nikmat hari raya...
memang wajib amek gambar baru seronok untuk dikenang2kan nanti

JaSSNaNi said...

patut ler susah benor nak cari wane ungu tahun ni.. ramai yang pakai rupanya.. hik hik hik.. sama ler kita yong..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

seronok dapat berkumpul berhari raya adik beradikkan....lawa tema kaler purple lavender tu...
selamat hari raya...

dela said...

Salam Aidilfitri

saya saniah said...

Seronok je tgk gambar2 family syani...meriah..wah ada couple yg menunggu baby lg ni...thn depan meriah la raya atok opah dpt cucu baru...tiap thn tambah cucu Alhamdulillah ;)
Selamat hari raya syani :)

AdaM Hawa said...

cantik2 gamba akak.. seronok beraya semua adik beradik berkumpul.. moga berterusan..

Kesuma Angsana said...

amboi meriah sungguh raya...