Thursday, August 22, 2013

BABYSITTER

Ada lagi cerita raya rupanya
tengah belek2 gambo raya baru perasan gambo ni

Ni masa raya ke-2
Kami adik2 beradik [kecuali Acik & family]
pegi beraya ke rumah babysitter kitaorang dulu
Dia ni la yang bela kami semua 5 beradik 
Untung mak aku tak susah berganti babysitter cam aku ni..huhuhu

Babysitter ni kami mesra panggil dengan nama MAK MAH
[sebab nama dia Halimah]
Setakat ni kalau balik Ipoh, insya-allah akan singgah rumah dia
melawat2 la insan2 yang berjasa dengan kitaorang
Yang paling aku tak boleh lupa pasal MAK MAH ni ialah sambal telur hancur & air teh wangi
Memang sedap tak hengat ko.....

Tapi tu dulu la... la ni  Mak Mah dah tua
Dah 70 tahun dah pun
Tapi alhamdulillah Mak Mah masih sihat
Takde sakit lutut, mahupun rabun mata
Suami mak mah pun baru meninggal 2 tahun lepas
Now mak mah tinggal sorang2, tapi hari2 ada la anak dia datang jenguk dia
[Anak sulung dia ada tinggal dekat dengan rumah dia]


Terima kasih Mak Mah sebab bela & sayang kitaorang cam anak mak mah sendiri
Adik2 aku pun dulu kalau merajuk dengan mak abah aku, ade je yang kayuh basikal pi rumah makmah
Siap tido sana lagi...hehehehe

Dulu sebelum gi sekolah, mak mah akan iron baju sekolah tu dulu
Lepas iron terus dia suruh aku pakai baju tu
Aku cakap panas la baju tu
Pastu dia cakap, takpe panas, bunuh kuman...

Itu salah satu kenangan yang aku ingat la
Ekceli ada banyak lagi tapi tak larat la aku nak hurai kat sini

Korang dulu ada babysitter?



4 comments:

Mariyam Nabella Ishak said...

uwan la bbysitter kami 4 beradik..skrg da xbpe sihat

Nafira usof said...

oohhh.. zaman Syani pon dah ade bbsitter eh? saya dan adik2 memang di jaga oleh My Ma. My Ma x keje.. ayah sorang jer keje~

mr icham said...

aku la tue yang selalu merajuk dan tido rumah makmah...hehehe...

mr icham said...

aku la tue yang selalu merajuk dan tido rumah makmah...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...