Wednesday, August 21, 2013

LANGSIR BILIK YAYA

Kesinambungan deko raya tak habih lagi
Entry lepas2 aku citer pasal string curtain kan yang aku gantung kat pintu menuju ke dapur
Masa aku beli string curtain tu, aku beli juga string curtain untuk bilik Yaya
Memandangkan biik Yaya kaler purple, harus la beli kaler purple jugak kan
String curtain ni aku beli bagi menggantikan sheer curtain yang dah reput tu
Disebabkan takde bajet lagi nak beli sheer curtain baru
Pakai la langsir bajet ni dulu...

Disebabkan rail langsir aku semua ceiling height 
[kena pakai langsir labuh hampir 8 kaki]
String curtain ni idak le mencecah ke lantai sebab string curtain ni labuhnya cuma 200cm je
Tapi kependekan tu still boleh cover dengan katil tu

Masa nak menggantung ni pun masalah juga
Dawai nak gantung langsir pulak dah takde
So kena fikir cemana la nak gantung langsir ni
Last2 aku ikhtiar masukkan je ikut rail langsir tu
Tapi renyah sikit la sebab kena bukak skru dulu untuk masukkan langsir tu
Jenuh aku mendongak2 nak putar skru..
Kiri kanan pulak tu kena buat, baru la boleh sarungkan lubang langsir tu
Ini hasilnya lepas bersusah payah

Just nice!
Aku guna 2 keping string curtain..

Lepas gantung string curtain, nak gantung night curtain pulak
Bukak hari tu sebab pi hantar dobi
Now dah bersih kena la gantung balik
Langsir ni asalnya tanahnya purple cair
Tapi sebab dah lama & dah basuh banyak kali
Tanahnya tu dah jadi kaler putih
[Selagi tak reput pakai je lah...]

Nak tangkap gambar full tingkap & langsir tak boleh
Sebabnya  kamera berhadapan cahaya so gambar jadi gelap
So ambil gambar sebahagian dah le ye


Cuma tang pengikat langsir ni masih pakai yang lama
[Dulu aku nak beli tapi masa tu takde pulak kaler purple]
Pengikat ni pun dah nampak nak mereput juga
Kena cepat2 ganti lain ni...

3 comments:

Lynn Hamzah said...

ruang tamu lyn pun purple juga tahun nie...tp langsir warna silver...mcm lain tema kan...

Eliss Mie said...

aku pakai jer la langsir tu sampai 10 tahun. hehehehe. comel kaler purple. kalau laki aku mesti kutuk aku kalau nak purple, uitm sangat :p

LadyBird said...

cantiknye langsir..
simple tp menarik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...