Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 22, 2013

KERJA ORANG MALAS

Langsir adalah ejen pengumpul habuk terbaik.
Sapa setuju cakap aku???
Nak2 pulak aku yang jenis basuh langsir setahun sekali
Boleh imejin tak habuk2 yang terkumpul tu??

Lagi satu kalau langsir tu labuh sangat, lagi la habuk suka duk bawah tu
Langsir bilik aku salah satu jenis yang labuh sampai meleret2
Paling banyak kat kaki langsir tu, habuk ngan RAMBUT la
[Kalau kumpul2 rambut tu boleh dapat 2-3 skoci kot]

For night curtain ok la aku boleh trim kelabuhan tu
Aku jahit sikit bawahnya [dah alang2 aku cabut langsir masa nak hantar dobi]
Untuk yang langsir jarang tu, kan aku kata dah reput
Tapi kalau aku buang, aku takde penggantinya
So aku biarkan je langsir tu [tak basuh2]
Tapi dah alang2 aku nak buang nanti, ,malas la aku nak jahit beria2 kan
So solution paling simple nak pendekkan curtain tu ----> STAPLER je
Dasar pemalas kan...


Sekarang langsir aku sudah senteng
Senang aku nak sapu nanti
Nampak beno hodoh rupanya sebab main stapler je kan
Tapi fedulik la... dalam bilik tido sapa la yang nak tengok...

4 comments:

lieyalatif said...

setuju sgt syani...lieya ni lagi bercinta nak basuh langsir sbb langsir jenis berat tu huhuhu

Sura Mohd said...

samalaa kita ni Syani..akak pun basuh setahun sekali..hihihi

Nafira usof said...

hahahahha.. kreatifnye~
umah saya langsing ringkas2 jer.. tak de langsir 2 lapis gittu.. basuh pon sekali setuh jer.. hahaha

Qhaifa Nur said...

ha..ha..samalah setahun sekali baru basuh..itupun sebab nak raya