Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 19, 2013

DEKO RAYA

Orang lain sebelum raya dah menghias rumah
Aku ni orang dah start  raya baru sebok2 nak hias bagai
Bukan hias apa pun.. cuma buat deko sikit kat dinding rumah

Sebelum ni dinding rumah aku plain je
Kat atas sofa tu cuma ada hiasan ringkas je
[gambar raya tahun lepas]

Tahun ni kita ubah pulak hiasan atas sofa tu
Kan hari tu aku citer beli frame kan
Hehehe... untuk projek wall decor aku le tu


So tukang  gantung 2 frame tu adalah aku
Tapi tukang ejas senget benget tu tok laki la
Tu dia tegah ejas mana2 frame yang senget la
Siap pakai timbang air lagi tau...

Jeng2 bila dah siap.. ini la hasilnya...

Another angle lak

Ini la deco bajet namanya...
Frame tu aku beli frame unutk letak sijil tu je
RM5.90 satu
Pastu aku print je gambar2 yang aku bekenan
Nak dramatik, tu yang print hitam putih je
Print pun atas kertas A4 je.... jimat kan???





11 comments:

Qhaifa Nur said...

cantik deco raya tuh...

mama ila said...

kreatif!!! cantik lah hitam putih cenggitu =)

Lynn Hamzah said...

cantik bangat...dan sungguh kreatif...

Queen said...

creative!

Jumria Alimuddin said...

nice...simple tp memang sweet jak mata memandang....

saya saniah said...

Alamak mcm sama kat rmh akak...bezanya akak letak kat dining area ...syani kat living...cantik kan...pandai kita kaann....hehee
Entah kenapa akak pun suka hias rmh slps sambut raya...agaknya tgu mood tgk rmh org cantik baru semangat utk cantikkan rmh sndr tu dtg kot...
Anyway keep it up syani...kan rmh baru tu ...hias la lg k

lieyalatif said...

cantik...simple but elegan gituuuu....yg penting pandai bermain dgn ruang kan...

AdaM Hawa said...

simple tapi menarik la kak.. cantik!

Nafira usof said...

waahhh.. cantek2~
baru semangat nak posing raya kalo cam nih.:)

gambar raya dah keluar ke belom?
ke dah terlepas dah?

Eliss Mie said...

wah menarik ni. boleh tiru idea :)

ain ajmi said...

beli kt mana yea frame kerawang tu