Tuesday, August 13, 2013

PERSEDIAAN RAYA

Eceh... macam la grand beno preparationnya ye
Cam biasa la, macam korang2 juga
Kuih raya kena ada, baju raya & kasut  raya pun wajib ada untuk anak2
[aku tak beli pun baju raya tahun ni... sedih!]

Tahun ni juga takdenye beli langsir baru mahupun karpet baru
Walopun langsir yang sedia ada dah mereput
Kita ganti je la dengan langsir raya 2 tahun lepas punya
[langsir reput satu plastik hitam tu aku dah buang]

TAPI, aku ada beli string curtain tau
Dah lama mengidam... sekarang baru mendapat
Jenuh aku mencari satu Batang Kali tau
Bukannya tak ada tapi setiap kali aku nak beli kaler yang aku nak tu takde stok la, tinggal satu la, tinggal pattern lain la...
Last2 jumpa jugak kat Econsave Batang Kali
Rembat 2 terus [sebab nak nampak heavy konon]

Malam tu terus pasang kat pintu menuju ke dapur
Buat masa ni pakai dawai je la dulu
Nanti2 kami pi beli batang langsir tu ye..
Sebab anak2 suka sangat dok kirai2 langsir tu
So kena la ikat supaya tak mengganggu lalulintas
Malam2 baru bukak kasi dia berjurai2...



*** Abang, mintak bajet nak buat langsir baru boleh???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...