Tuesday, December 29, 2009

Jalan-Jalan Gunung Lang

-The 4 of us-


Sambungan edisi balik kampung... Lepas makan kat pizza hut, straight away to Gunung Lang. Yaya & Adib asyik ajak pegi tengok ikan jer. Hari pun redup, lagi pun perut kenyang so hasben aku pun no problem.

Selama ni kalau gi Gunung Lang asyik tak dapat nak naik bot sebabnya time dah habis. This time pegi awal so dapat la naik bot. Ingatkan kawasan seberang sana kecik je, rupanya memang luas gile. Siap ade playground, menara & ala2 zoo sikit. So kalau nak close to nature memang sesuai la kawasan ni. Anak2 aku memang suka la bila dapat main kat playground. Memang banyak permainan & luas. Monyet2 pun ade berkeliaran kat situ.

Tiket bot :
Dewasa = Rm 3/orang
Kanak2 bawah 6 thn = RM0.50/orang

Tengah tunggu turn nak naik bot


Dalam bot menuju ke pulau seberang (tak jauh mana pun 5 minit sampai le)


Playgroundnya memang luas... nak main layang2 pun boleh


Zoo mini - ada arnab, rusa & burung unta


aksi si burung unta


Salah satu menara yang ada... 4 tingkat & views from the top




Lepak kat sana sampai kul 6.30 petang. Kesimpulannya memang puas hati la berjalan kali ni.

2 comments:

Sitisifir10 said...

gunung lang di manakah??

AISYAH HANI said...

gunung lang kat Ipoh.. Kat Jalan Kuala Kangsar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...