Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 6, 2016

PIZZA TUDUNG PERIUK

Misi menghabiskan stok2 barang dapur yang ada
Sebelum top up  dengan yang baru
Maka terjadilah pizza campak2 ni
Pakai je bahan apa yang ada kat rumah.

Kat fb pun dah banyak orang letak resepi pizza pakai roti paratha
Tapi aku takde roti paratha tapi ada wraps cap Mission je
So belasah la pakai tu...hahahaha

Oven aku pulak cinonit je
So satu tray tu muat sekeping wraps je
Aku pun takde tray tambahan so kita pakai tudung periuk je la


Sekali bako muat la untuk 2 keping ni
Pas masak satu trip baru bako yang lain



Pizza sebelum dibako.... campak je le apa yang ada...
Nama pun pizza ikut suka hati aku
Aku letak sos spageti, nenas, capsicum & cheese tabur tu je



Terlebih bako.. tu yang terhangit sikit
Lantak le.. janji sedap...



Masak 4 keping pizza 
Habis licin di kala hujan2 lebat yang melaparkan...
Alhamdulillah!



8 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi..
Tajuk entri tu buat akak bertandang ni Syah..
Sebenarnya akak pun guna tudung periuk jugak kalau tak cukup tray ..
Sep sikit..

Time hujan + lapor = LICIN lah jawapannya :D

eima said...

huiishhh sedap tu inti lebih tapi roti nipis ... puas mkan

Adam said...

Pizza atau puding ni?

Adam said...

Piza atau puding ni?

Myra Jay said...

Tudung periuk tu yg buat sedap.. Sebab kita akan dapat kulit yg tak tebal dan inti boleh letak sebahagia kita nak..
Nyam2 sedap :)

idzwa kamaruddin said...

wowww hebat hebat!!

Fatin Days said...

Wah masak pizza campak2 je. I wish I know how to cook..

http://www.fatindays.com

hainom OKje said...

Lama dah tak buat piza.... Dul hakak buat piza pakai sos cili jer Syani hihi.... Ohhh guna pakai wrap mission tu ek. Menarik jugak ni, boleh try tapi cheese pulak tak de...