Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 29, 2016

BR1M2017: CUBA NASIB

Skip cerita Mersing jap
Baru balik bercuti 5 hari... 
bercuti dok rumah je... sebab baysitter pi cuti
Aku duk rumah settlekan persediaan sekolah anak2
Beli buku, beli kasut, beli beg, jahit lencana, balut buku, gosok baju dll....

Semalam dah alang2 bercuti
sempat la pi apply BR1M... manalah tahu kot2 ada rezeki tahun depan
Sebelum ni memang tak layak
sebabnya pendapatan kami laki bini terlebih dari layak
Tapi la ni dah jadi ibu tunggal, gaji pun tunggal so dah kira layak la
apply je la...

Yang malasnya bila nak ke LHDN terdekat
Ekceli aku apply online, tapi ada dokumen kena submit juga
So nak tak nak kena jugak le ke LHDN Rawang 
itu la yang terdekat dengan rumah aku

Sampai2 LHDN tengok barisan punya la panjang
Tu yang nak apply @ update secara manual kot
Aku nasib la dah apply online, just nak submit dokumen sokongan
Tapi still kena ambil nombor giliran  juga


Alhamdulillah dokumen semua lengkap & pantas je urusan di kaunter
Harap2 ada la rezeki anak2 ni... 

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

aamiin! moga ade rezeki anak-anak kau beb

Norhayati Mohd Isa said...

Insya Allah ada rezeki syah dan anak2 tu..
Aamiin

eima said...

inshaaAllah .... semoga dipermudahkan

hainom OKje said...

Moga ada rezeki untuk awak Syani....Sekurang kurangnya duit yg dapat tu dapat jugak buat tambah tambah kan...