Wednesday, December 21, 2016

PANTAI AIR PAPAN

Destinasi pertama di Mersing di hari kedua
Pepagi dah bangun sebab nak pergi mandi laut
Adib la yang beria2 nak mandi laut
Tu yang adik aku bawa kami ke situ

Pepagi tu tak ramai orang lagi
dari politeknik Mersing pun idak le jauh sangat
ada la dalam 15-20 minit kot

Kat simpang masuk ke pantai tu ada la dataran
siap ada tulisan Mersing & Dataran Air Papan
Rugi pulak tak berenti ambik gambar kat situ


-pic aku google je-


Dari simpang tu kami masuk ke dalam sikit
Cari port yang sesuai
Bila dah jumpa port, pakat bentang tiko la
Ala2 piknik2 gitu...

Bila dah turun kereta semua pakat nak serbu ke pantai
TAPI sayangnya ombaknya beso2
Riso pulak nak bagi bebudak mandi
Last2 cakap duduk je kat tepi tu... bila la kena tempias2 ombak tu  je
Jadi la buat basah2 baju kan


Ni je video sempat ambik masa memula sampai tu

Tengok ombak tu menakutkan jugak le  kan







Tak boleh mandi .. duduk je la tepi2 tu..


Amira la paling stress aku melayannya
Dia menyebuk nak ke pantai
Tapi dok teriak2 bila kaki dia kena pasir.. suruh basuh semedang
Kaki dia kotor katanya
Lenguh nak berdukung.., udah le berat
Last2 aku suruh je dia duduk kat tikar tu
Aku pulak bergilir la dengan mak aku
monitor Adib & Aleeya yang duduk kat tepi laut tu

Nampak tak tu???
Baru sikit jalan, kaki mira kotor... kaki mira kotor...
Min cam biasa la... suka sangat kalau dapat main pasir



Ni dengan adik aku yang kat Klang tu
Tu baby baru dia...

Ni dengan baby mama...


Santai2... lepak2.. rilek2
Lepak pantai sampai pukul 11 pagi je 
Pastu kami jenjalan la area pekan Mersing tu.
Pastu terus balik rumah dulu... nak lunch
Pastu memasing bantai zzzzzzzzzzzz...







4 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kelakarlah Mira ni kan
Dah kat pantai tak kena pasir memang payah
Pembersih betul budak satu ni Sya:)

Qhaifa Nur said...

Ombak besar la pula...mandi ditepian saja ya
Betul..tmptnya cantik rugi x brgambar

Norhayati Mohd Isa said...

Takut juga nak mandi kalau ombak besar ni..
Takut ditarik ke tengah..
Akak pernah juga gi mandi laut air papan..
Masa kakak akak dok kuaters polis dulu..
Jalan2 duk gi umah dia juga..

hainom OKje said...

Geram jugak ye Syani bila dah sampai pantai tak boleh mandi. Frust bebudak tu haha....Pantai dia laut lepas ke, lain dengan PD ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...