Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 23, 2016

KUATERS POLITEKNIK MERSING

Selalunya penjawat2 awam seperti cikgu @ pensyarah
Kalau cukup kelayakan & ada kekosongan
layak la nak mohon @ duduk di kuaters kan
Kalau duduk kuaters ni dekat la sikit nak gi keje
Sebab selalunya kuaters ni dalam kawasan tempat kerja tu je kan
Dulu2 aku pun duduk kuaters gak sebelum abah beli rumah
Dapat gak duduk kuaters kat sekolah vokasional Ipoh sebab abah aku jadi warden kat situ
Best duduk kuaters kerajaan ni sebab rumahnya besar & luas
Tapi dulu punya version kuaters idak le lawa2 & modern macam sekarang.

Melalut ke nostalgia pulak..
Sebenarnya nak cerita pasal kuaters kat Politeknik Mersing ni ha
Memandangkan Poli tu poli baru
bangunan pun semua baru2 & design pun moden2 la style sekarang
Memang cantik2 tau..
Even adik ipar aku duduk kuaters yang ala apartment
Tapi memang luas giler.....
Ada 5 bilik 3 bilik air... memang selesa sangat2
Kalau keluasan camtu dah kira cam kondo dah kalau kat KL ni..

Ni la kuaters yang bentuk apartment..

Itu baru yang apartment... untuk lecturer2 yang biasa2 ni
Kalau yang ketua2 jabatan, dapat rumah ala semi D
Memang cantik... cam banglo..
Kalau rumah pengarah tah cemana la rupanya ye dak???
Aku pun tak jumpa rumah pengarah tu yang mana satu ..hehehehe

Salah satu rumah kat taman permainan
Ni dari pandangan sisi



Ha ni dari pandangan depan
Dah le luas, 2 tingkat lak tu... 
Kalau la rumah aku lawo cenggini....



View sepanjang jalan
Dah macam perumahan mewah kan??
Aku suka kejiranan camni... gateless
Tapi tu la.... tak mampu lagi nak duduk perumahan yang konsep2 camni
Untung la sapa yang duduk kuaters camni kan...






6 comments:

Kakzakie Purvit said...

Oh... kakak tahu ni Dee sebab anak kakak kan belajar di Mersing
Jadi ada ternampak juga masa jenjalan.

idzwa kamaruddin said...

Cantik dan mewah nampak temapt nie..

(^_-)V said...

Umah pengarah kat hujung jalan tu rumah dia banglo sebuah..hehe tapi pengarah duk sorang, pjj.. silap2 guna 1 bilik je..hehe umah besar..

Norhayati Mohd Isa said...

Untung org duduk kuaters skrg ye Syah..
Besar dan cantik..
Tapi ni utk kuaters pendidikan lah..
Kalau kuaters polis..
Macam tu je lah..
Kesian polis hihihi..

lieyalatif said...

lawooooo....nampak mcm p erumahan baru je tu...cantik2 lagi rumahnye...playground pun cantik lagi...

hainom OKje said...

Tulah tu..... memang cantiklah design rumah dia....Yelah kerajaan pun nak maju jugak haha.....
Dapat rumah mcm ni best jugak ek Syani hihi