Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 7, 2016

KERAHAN TENAGA

Memandangkan dah lama tak basuh langsir
Dah dekat 2 tahun rasanya
Makanya tetiba mood rajin datang 
ditambah dengan semangat membasuh dengan mesin baru
Makanya tertogel sudah sliding door tu

Buka2 langsir memang bila direndam airnya hitam giler
Pergh.. takut nengok kalernya...
Pastu tengok pulak cermin sliding dah berkepam bertapuk2 habuk
Aku pun dengan rajinnya mengelap la cermin2 tu semua

Tup2 datang pulak si Adib kata dia nak buat
Dia tengok cam syok je kot lap2 cermin tu
Aku pun cakap nah buat... dalam hati syukur Alhamdulillah
Boleh la aku buat benda lain kan

So semua sliding door ni Adib la yang mengelapnya
Sampai habis licin kilat cermin tu dikerjakan...
Ketinggian tak cukup
maka yang belah atas2 tu kena juga la mamanya take over😁

Bersungguh2 dia lap


Lepas kemas2 rumah, aku ajak budak2 gi makan kat Marrybrown
Sebabnya mamanya maleh nak masak
Pastu kiranya belanja la budak2 ni sebab tolong kemas rumah
2-in-1 gittewwww!


Tunggu Adib tinggi sikit lagi nak suruh dia lap kipas siling lak..hehehehe
Takpun kena pi beli tangga la kan...



*** Penat2 lap, alih2 petang tu cermin sliding tepi tu pun pecah.... sila la refer entry sliding pecah sebelum  ni..

4 comments:

Qhaifa Nur said...

Rajinnya ank bujang tu menolong...
Yg best dh upah...belanja makan

Norhayati Mohd Isa said...

Rajin dah Adib tu nak membantu..
Betul tu Syah..
Cari tu lah yg reward diri dan anak2 yg tolong membantu kan..
Ohh ni cerita sebelum pecah lah ye..
Patut akak perhatikan gambar tu tak ada yg retak tu..

Fatin Days said...

Bagusnya Adib tolong buat kerja rumah. Baru berbaloi belanja makan luar :)

http://www.fatindays.com

hainom OKje said...

Mungkin sebab ayahnya dah tak ada, abang jadi pandai berdikari ....ke sebelum ni pun abg mmg dah gitu Syani?
Hakak punya time nak basuh langsir, dalam bulan Ramadhan haha