Wednesday, November 2, 2016

AKHIRNYA XIAOMI PILIHANKU

Hari tu dah kabo kan tepon Lenovo aku tu dah start buat hal
Sakit di sana sini..
Akhirnya aku terus buat factory reset
Still ada few sakit yang tak boleh diubati
Ermph... abaikan je lah... cari je la tepon baru

Aku ni bukan setia jenama punya orang
Aku tak kisah sangat brand asalkan menepati ciri yang aku nak
Macam la tinggi sangat spec ko nak ye
As long as ok pada aku & dalam range harga dalam bajet aku

Akhirnya selepas ditimbang tara, aku pilih la XIAOMI
First time nak pakai brand ni
Tapi aku beli yang model lama la... murah sikit
Aku beli model Mi4 je... nak beli Redmi Note 3 tak cukup bajet lak
Tengok2 spec pun ok & kat lazada pun ada offer so aku beli la
Beli online kooooo... tak rajin nak gi servey kat kedai telefon kekdahnya.

Sudah tiba di tangan beberapa hari lepas order
Tak beli yang AP set tapi beli yang ori Malaysia Set


Ni dia.... 
Sesedap tangan memegang sebab beso 5inci je
Malas nak beli yang beso2 sangat
Susah nak buh dalam poket



Kebetulan namanya MI kan.. sama dengan nama panggilan arwah suami aku tu
Masa memula berkenalan dulu aku panggil dia Abang Mi
Bila dah kahwin panggil abang je.. Mi tu dah hilang
Sekarang abang dah takde, tinggal le MI ni je


So far guna tepon ni, memang sangat2 puas hati
Software update pun memang  banyak features yang best
Sapa pakai MIUI ni mesti tau kan kelebihannya

Yang paling best tepon ni, ada fungsi dual apps
Maksudnya boleh instal 2 akaun fb, wasap, IG dll serentak
Semuanya dalam satu phone..
Udah macam aku buat review smartphone pulak
Tapi yang boleh aku kata memang aku tak menyesal beli lah!



4 comments:

ztie said...

wahh.. thank u thank u.. mmg tgh cari phone nak buat spare ni. hp lama pun asyik buat hal. salu gak usya xiaomi ni tapi tak tau pulak dia ada 2 apps serentak tu sapot

SYANI said...

Ztie,
Ada sis.. boleh tengok kat youtube. Sekarang Xiaomi dah update system sampai MIUI8.

Nory Zoulkefle said...

bestnya henpon baru...

lieyalatif said...

mcm menarik syani...gambar ok tak...nanti share plak pic yg di snap ngan phone baru nie....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...