Friday, November 25, 2016

DAH TUKAR MESIN BASUH

Tension tul kalau mesin basuh buat hal kan
Nak2 time hujan2 ni la pulak ko buat hal
udah bertimbun baju tak terbasuh

Kali ni dia buat sakit takleh spin pulak dah
Dulu pun takleh spin juga tapi tah cemana digodak2 elok pulak
Kali ni dah memacam dipomen, tak jadi apa
Geram punya pasal [sebab malam tu kena memerah kain secara manual]
Terus nekad esok nak beli mesin baru..


Ok pahammmmm... awak dah sebaya Aleeya
Tapi saat2 camni la awak nak buat perangai
Waktu arwah ni ada lagi idak ko buat perangai camni
Tak sempat la nak pau duit dia beli mesin baru
Konon2 nak guna duit bonus dia tahun ni
Tapi udah tak merasa dah le bonus2 tu semua.

Takpe la... rezeki nak guna khidmat dia sampai di sini
Esoknya lepas balik keje
zasssss terus gi kedai letrik, beli mesin baru
Nego2 dapat la diskaun... hahahaha
Beli yang ikut bajet yang ada je.. takleh le beli memahal
Aku nak yang besar & murah..

Ikut hati nak je beli yang 14kg tapi takut ruang pulak tak muat
Last2 decide ambik yang 10kg punya je le
Rumah aku kan ramai ahlinya, tentulah bajunya pun banyak
So ini la keputusannya
Nasib baik le ruangnya ngam2... 
Aku riso tak celuih je


Ada satu lagi 10kg  jugak tapi brand Samsung
Lawa jugak... tapi sebab sebelum ni dah pakai Samsung
Nak try brand lain pulak la.. tu yang ambik brand Panasonic ni
Harap2nya dia pun mampu bertahan lama ye...
[dah siap2 tulis tarikh beli kat mesin tu...hahahaha]




6 comments:

Kakzakie Purvit said...

Ala kalau lupa tarikh tengok balik entri ini aje:)
Memang kalau tak ada mesin jadual harian pun lari jadinya.

eima said...

klu campony lama hubby dulu ... even employee dah meninggal tp layak untuk bonus diorg bagi juga pada waris .... janji cukup syrata utk imbuhan tu thn tu kerja melebih 6 bln tak salah .. harap ade rezeki

Sidratul Muntaha said...

salam alaik
lawa mesin
aaaahhaa
beselah
cukup setgh dekad.
dia mtk ganti..
alahai mesin

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun kalau bab mesin basuh rosak memang kalutlh..
sebab akak bukan rajin basuh baju sendiri guna tangan hahhaha..
Ok lah besar tu Yani..
Akak yg kat umah tu pun baru 9kg..
Nak basuh baju kena 2 kali baru siap..

idzwa kamaruddin said...

Ramai cakap samsung okey..harap bertahan lama! :)

hainom OKje said...

Mmg sakit kalau mesin basuh rosak. Sakit badan ye jugak, sakit poket dah tentu huhu....
Dulu mesin basuh hakak selalu gak buat hal. Beli baru baru selesai Syani.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...