Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 24, 2016

HARI ANUGERAH CEMERLANG (HAC)

Minggu2 last persekolahan ni kebanyakan sekolah buat Majlis anugerah Cemerlang le
Termasuk la sekolah anak aku pun
HAC tu pada hari Selasa lepas
Aleeya & Adib dapat juga naik pentas so mamanya kena la cuti kan...
Support anak2 gittew...


Aleeya dapat Kehadiran Penuh 
Adib pulak terbaik matapelajaran Matematik Tahun 3


Tapi HAC tu Aleeya sorang je yang pergi
Adib tak nak pergi... Boring katanya
Anak jantan aku memang la cenggitu
Jenuh pujuk cakap aku nak tengok dia naik pentas
Tapi udah taknak nak buat cemana..
Tengok Aleeya je le naik pentas

Memandangkan datang lambat maka dapat seat kat belakang
So tangkap gambar dari jaraj jauh je le...
Nasib la.. asalkan ada kan..

Lepas ambik hadiah baru la dapat selfie selpot dengan Aleeya 
itupun dalam kereta 
jadi le kan..


Walaupun anak2 aku ni idak le cemerlang mana pun dalam pelajaran
Selagi diaorang berminat nak menuntut ilmu
aku galakkan je...
Tapi aku tak pernah push diaorang untuk dapat gred bagus pun
asalkan kome lulus udah le
Yang penting ilmu yang diaorang dapat, dimanfaatkan & diamalkan
Lagipun aku ni sebagai parents takde harta nak ditinggalkan pada anak2
Maklum le mak kome ni bukannya orang kaya, single mother lak tu
jadi ilmu je la yang mampu diberi.. itupun melalui cikgu.
alhamdulillah.

3 comments:

Nieyl said...

Alhamdulillah...
Apa sahaja minat anak..
ibu ayah harus support..
selagi ianya yang terbaik tok mereka :)
Tahniah!

idzwa kamaruddin said...

Tahniah aleeya & adib :)

Norhayati Mohd Isa said...

Tahniah buat Aleya dan Adib..
Semoga terus cemerlang ye..
Jaga ibu baik2 nanti tau..