Wednesday, March 9, 2016

GERHANA

Sepagi hari ni ramai yang update kat fb pasal gerhana matahari
Aku pun ekceli terlupa
tapi dalam perjalanan ke opis
tetiba nampak cuaca gelap je, baru la teringat ada gerhana pagi tadi

Bila lalu kawasan yang clear nampak matahari
cepat2 pakai cermin mata hitam - nak tengok gerhana punya pasal
Along the way ke opis tu memang nampak la
Tapi sebab sambil driving kan so tengok gitu2 je la
Subhanallah.... hebat kekuasaan Allah kan?

Kat traffic light konon nak tangkap gambar
tapi apakan daya.. henfon tak canggih so kamera tak dapat nak tangkap gambar cun2
Nak tengok gerhana tu pun ekceli harapkan pantulan dari cermin kereta depan je..
Last2 tangkap gambar sendiri je la...hahahahahah



Masa kat Batu Caves, lalu kat Masjid Amaniah
Diaorang tengah buat solat sunat gerhana
pastu ada khutbah
rasa maam ada peristiwa besar je
tetiba rasa insap jap...
Sesekali Allah tunjukkan kekuasaan-Nya, terasa lemah & kerdil sangat diri kita ni kan
Tu baru gerhana, belum peristiwa2 lain lagi


Gerhana di langit dapat dilihat
Gerhana di hatiku tiada siapa yang tahu
[takde sapa nak buat cerapan pun...]
Luaran nampak OK
but I'm fragile inside
[nape emo sangat ni...]



4 comments:

Qhaifa Nur said...

Tak sempat nk tgk syani..rugikn

idzwa kamaruddin said...

saya lagi tak tgk..hehehe

lieyalatif said...

aduh...gerhana dihati byk2kan doa dan zikir yeak moga diberi ketenangan...

semlm sebok2 gak naik ke roof blok opis hahahahha gigih nak tgk jugak....

eima said...

cantiknye kulit syani ,... gebu mulus gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...