Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 28, 2016

PELEPASAN CUKAI 2015 YANG WAJIB TAHU

Tak lama lagi dah nak masuk tax season kan
Bulan Mac-April nanti mula la sibuk semua nak submit borang cukai
Sapa yang tak dapat borang EA/EC dari majikan silalah berbuat demikian sebelum bulan 3 nanti

Setakat ni opis aku pun belum keluarkan lagi borang EA
Selalunya tengah bulan 2 @ awal bulan 3 nanti baru HR department kasi

Sebagai pembayar cukai, kenalah WAJIB tahu la kan apa pelepasan2 yang korang layak dapat
Sini aku share pelepasan2 cukai untuk  tahun taksiran 2015 yang bakal kita isi nanti







-Sumber dari fb : Nasihat Kewangan-



Harap2 dapat membantu uols masa nak isi borang BE nanti...

2 comments:

eima said...

HMMM BERTABAH LA ... BYR ...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bagus yani share ni..
Akak dah boleh prepare apa yg akak boleh rebet tu..