Monday, January 4, 2016

2016 : SEKOLAH PUN BERMULA

Entry pertama tahun ni
Fuh.. takde idea nak tulis apa
Tapi tulis jugak la buat pencetus semangat blogging di tahun baru

Kat fb, whatsapp ramai la update hal ehwal anak2 ke sekolah
Maklum la kebanyakan negeri sesi persekolahan bermula hari ni 
Selalunya setiap tahun aku akan cuti pada hari pertama persekolahan
Konon2 nak hantar anak gi sekolah gitu
Tapi tahun ni aku decide untuk tidak bercuti

Sebabnya... anak2 aku pun dah besar [darjah 5 & darjah 3]
Tak payah dah mama teman2 kata diaorang
So aku kasi can la pada opismate aku sahaja yang bercuti
sebab anaknya baru nak masuk darjah 1..
Tunggu turn aku 2 tahun lagi lak  masa Amira nak masuk tadika..huhuhu

Anak2 dah semangat nak gi sekolah
Buku, beg & baju dah siap2 standby dari malam tadi
Duit belanja pun mama dah bagi untuk belanja minggu ni
Well, sekolah rajin2 ye anak2...
Semoga kamu menjadi insan yang berilmu & berjaya di dunia & akhirat.



3 comments:

Nieyl said...

Bermula sesi persekolahan untuk tahun 2016..
semoga semuanya berjalan dengan lancar..Amin...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sama lah dgn akak Yani..
Bagi can pada ofismet yg anak sekolah darjah 1 tu..
Kita hantar anak sekolah pastu terus gi sekolah..
Alhamdulillah mereka dah besar..

Aqilah Azmi said...

haahah adik qila kembali ke sekolah sambil mengamuk hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...