Wednesday, December 3, 2014

TRIP KE BERJAYA TIME SQUARE - THE JOURNEY

Cuti sekolah ni memang takde plan nak jalan jauh2 
Lagipun pasni nak start sekolah
Nak kena pakai duit banyak kan
So aku plan bawa anak2 jalan dekat2 je

Aku & hasben  apply cuti hari Isnin lepas sebab nak bawa budak2 ni berjalan
Nak pegi happy2 la kan
Tapi bawa Adib dengan Aleeya je
Amira ngan Jasmin aku tinggal je kat babysitter

Aku bagi 3 pilihan pada anak2 - Kidszania, Petrosains @ Berjaya Times Square
Anak2 aku pilih Times Square
Siap google & tengok youtube apa yang bestnya theme park kat situ
Eksaited la diaorang kan..

Plan kami takmo bawa kereta, nak naik komuter je
Bawa anak2 fefeeling naik train..hehehehe
Kuar rumah kul 8.30pg. Dalam 8.40 sampai KTM Batang Kali

First kena beli tiket dulu..
Beli tiket untuk ke KL Sentral terus
Tapi nanti sampai Rawang kena tuko train pulak

Memandangkan aku sakit mata [tak baik lagi]
Kena la kaver pakai ceromin mata
Mesti org pelik pesal pompuan ni pepagi dah pakai spek hitam..hehehehe

Dalam 8.50pg train pun sampai
Muka budak eksaited naik komuter
Batang Kali - Serendah - Rawang
[perjalanan ke Rawang ambik masa dalam 15-20 minit juga le]

Sampai kat Rawang, kitaorang kena tuko train
Train je tuko, tiket tak payah beli lain sebab dah beli masa kat stesen Batang Kali
Tapi yang tak bestnya, kena tunggu train tu la
Lambat gile.... Dekat pukul 10 jugak le baru sampai trainnya
[Buang masa menunggu je tau]


Sementara nunggu train.. wefie dulu 4 beranak

Dualfie laki bini pun kena ada...

Kul 10 camtu train pun sampai
Rawang-Kuang-Sungai Buluh-Kepong Sentral-Kepong-Segambut-Putra-Bank Negara-Kuala Lumpur- KL Sentral...
Sejam baru sampai KL Sentral [dalam kul 11pg]

Dah sampai KL Sentral, terus cari kaunter tiket Monorel
Pusing punya pusing rupanya kaunter tiket tu kat luar
Sekali bila dah sampai  kaunter, staff tu kata Monorel rosak
Dalam sejam baru ok kot..
Huk aloh.... buang masa lagi..huhuhu
Gi makan dulu la kami....

Belanja Perjalanan Kami Untuk ke Times Square
Tiket Komuter [4 orang] = RM14.80 x 2 =RM 29.60 (pegi balik)
Tiket Monorel [4 orang] = RM6.40 x 2 = RM 12.80 (pegi balik)

TOTAL TAMBANG (pegi balik) = RM42.40


** Total tambang dah cam isi minyak kereta. Naik train ni senang sebab takyah fikir nak redah jem pastu nak parking bagai... TAPI... banyak sangat masa terbuang.... Dekat 3 jam baru sampai KL Sentral. Kalau naik kereta sejam lebih dah sampai kot..huhuhu

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

kan....dgn pengangkutan awam ni susah nak jangak masalah dia

ayu Ismail said...

pengalaman gak dpt naik macam2 . anak2 mesri enjoy kan

Nafira usof said...

ade baik dan buruk nye naik pengangkuta awam nih. bestnye x penat2 nak drive layan jem. yang tak bestnye.. kena lah menunggu.. hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...