Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 9, 2014

20 TAHUN SETIAMU DI SITU

20 tahun beb...
Tak ramai yang bertahan kerja kat satu2 tempat selama 20 tahun ni kan
Kalau gomen tu usah cerita la kan
Majoriti memang sampai tukun pencen keje kat situ
Tapi ni swasta ko..

Ramainya kalau keje swasta ni tak ramai la keje untuk satu tempoh yang lama
Majoriti akan lompat kerja
Cari peluang & gaji yang lebih lumayan
TAPI
Hasben aku berjaya kekal di Tan Chong selama 20 tahun
Sabtu lepas dah dapat reward

Jeng...jeng..jeng...
Dapat la siling emas ni... 10.5 gram lak tu
Simpan buat kenangan
Kalau sesak2 boleh gadai... hehehehehe

Tahniah buat hasbenku sayam
Pasni target for servis 25years pulak ye
[kalau panjang umur] <--- Insyaallah


3 comments:

Nafira usof said...

fulamaakkkk... lama tuh.
kalo pekerja sanggup stay dgn keje yang sama, maknanye syarikat tu ade banyak benefit untuk staff dorang kan.
sama gak cam suami Zura.. tapi memang tempat keje dia banyak benefit pon..:)

Sura Mohd said...

tahniah buat suami Syani...setia dia ngan Tan Chong..memang selayaknya diberi penghargaan..:)

Kesuma Angsana said...

wah tahniah yer !