Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 16, 2014

DESSERT OF THE DAY : TIRAMISU MILO

Tetiba je terminat kat Tiramisu
[Lepas termakan kek Tiramisu Secret Recipe]

Semalam masa buka fb ada pulak yang tepek resepi tiramisu ni
Tapi ni version yang paling senang
Dan paling murah kot aku rasa
sebab semua bahan2nya murah2 je & memang ada kat rumah

Ni first time aku nak buat Tiramisu ni
Senang yang amat...
Campak2 dalam blender, pastu masak atas api, pastu layer2kan, pastu sumbat dalam peti ais
Dah sejuk boleh makan...
[Tapi takleh challenge la original tiramisu tu kan]


Ni la rupe bahan2 & hasil kejadian tiramisu milo aku
Sorry ye, memang kat blog ni takde cara masak step by step
Sebab aku takde masa nak snap gambo waktu tengah masak
Lagipun nanti mengganggu konsentrasi aku masak je..


Nah ambik resepi
Aku pun kopipes resepi ni je

Jimat kan sebab takyah nak pakai cream cheese, whipping cream bagai
Pakai tepung kastad je udah...hehehehe

Pasni boleh olah lagi supaya menepati citarasa tekak aku



8 comments:

Shark Kay said...

campak2 pun boleh jadi nie..
hehe..
nmpk best pulak..
boleh dh buka tempahan lepas nie.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Meleleh air piur akak tengok Yani.. memang mudah tu.. nanti nak cuba pulak..

Eliss Mie said...

kita tak suka sgt tiramisu tapi nampak simple tu mcm boleh dicuba..

hpm.ba said...

Thanks for writing in such an encouraging post. I had a glimpse of it and couldn’t stop reading till I finished. I have already bookmarked you.
Ivanica

SYANI said...

Shark Kay,
Tak berani nak ambik tempahan... Makan sendiri boleh le

SYANI said...

Kak Hayati,
Sila cuba... dah senang sangat ni..

SYANI said...

Eliss Mie,
Resepi ni boleh diolah ikut citarasa masing2..

Nafira usof said...

pernah makan kek tiramitsu. memang sedap sgt sampai rasa nak nangis bila kek tu nak habes. bila tgk resipi nih. mcm x caya plak senang jer. hahahahaha.
boleh cuba nanti nih.