Monday, September 9, 2013

BABYSITTER BARU

After 2 days full of stress & emotions
Alhamdulillah, finally we found a new babysitter for Amira
Harap ini yang terbaik untuk kami semua

Memandangkan masa yang singkat untuk dapatkan babysitter
memang mengundang stress untuk aku
banyak pro & cons nak kena fikir
banyak hati nak kena jaga..
[macam beso beno masalahnya... walhal isu babysitter je pun!]

Bila dah jadi mak-mak ni, segala hal ehwal anak memang  boleh bikin jiwa kacau
[belum bab kalau laki buat hal lak kan hehehehe]
Nak2 pulak budak halus cam cik gebu tu...
Lagi la terasa sayu hati ni
Kecik2 dah pas ke sana sini...

Harap2 Amira ok je dengan pengasuh baru
Pengasuh baru ni jiran selang sebuah rumah dengan aku
Kiranya dekat la dengan Cik Besah 
Tu yang cik besah suka sangat sebab senang dia nak monitor cucu dia
Cik Besah ngan Cik Zul (my MIL & FIL) kalau bab cucu ni memang concern sangat
Kalau boleh setiap masa & ketika dia nak tengok ada depan mata
Tapi apa kan daya, nak bela sendiri, masing2 sakit

Sapa yang selalu baca blog aku sure tau siapa Cik Ana
Ala, Cik Ana yang jual laksa belakang rumah aku tu la
Ha... Dia la yang sudi nak bela Amira
Dia la pengasuh terbaru Amira mulai hari ini
Harap2 ok la semunya..



Sebelum gi keje, sempat seloro ngan Cik Ana
"Jangan sampai Amira masuk dalam kuah laksa Cik Ana udoh le.."



3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Bab babysitter jgnbuat main bleh buat tak tido mlm laaaa..

Aini said...

ee geram betul la tgok budak gebu niiii.. tiom sket..mmuuaah

Kesuma Angsana said...

moga semuanyer ok yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...