Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 3, 2017

MALAM DI MERSING

2nd day di Mersing kami pi dinner kat luar
Adik aku la yang bawak kami pi makan
pastu ronda2 kat sana
Nak menikmati pemandangan waktu malam pulak

First, tangki kena isi dulu la kan
Pi sana pi sini semua ramai orang
parking pun takdak
last pi makan kat Brother Joe Ikan Bakar
Seharian tak makan nasi.. kebulur habaq hang
So kami bantai makan nasi la
Dengan tomyam la, ikan 3 rasa la, kailan ikan masin la, telur dadar la, sambal belacan la..
Alhamdulillah kenyang...
Cumanya makanan lambat sampai
So bising la si Amira ni.. nak nasi..nak nasi
Si Amira ni cemana banyak dia makan pun dia tetap cari nak cari nasi jugak

Budak lapor nasikkkk

Sementara tu mama ngan Jasmin dok berswafoto je lah
Abaikan dabel cin & tudung kerepot tu..hahahaha
Tudung pun pakai tudung pinjam adik aku punya
Sebab... aku malas nak gosok tudung lain..



Lepas makan baru gi ronda2 bandar Mersing
Kereta tak banyak & tak jem pun
Last2 kami lepak tepi laut
kat dataran apatah namanya
[jap aku google........]
Oooo tempat di depa panggil Dataran/Tugu Mahkota..takpun Dataran Pulau kot
Bebudak hipster panggil tempat ni CROWN
[Kalau aku salah sila betulkan ye...]

Suka la anak2 aku tengok air pancut warna warni tu
Sampai aku suruh toleh nak tangkap gambo pun buat dono je 
Sebab ada pago tu, idak le boleh tengok dekat2


Beria si Adib suruh aku ambik gambar dia

Kat sini ada satu insiden tau
Amira tengah jalan2 sebelah aku
Tetiba dia terjatuh
rupanya kaki dia termasuk celah besi penutup longkang
Nasib la boleh tarik keluar tapi udah sebelah selipar dia pulak jatuh dalam longkang tu
Suluh la aku dengan torchlight henfon
Nasib baik la pulak longkang tu tak dalam & kering je
Aku ngan adik pompuan aku try la angkat besi longkang tu
Nasib la boleh angkat
Adib la jadi mangsa kena ambik selipar Amira
alhamdulillah... selamat ambik selipar... selamat duit mama nak beli selipar baru...hehehehe

Layan dulu video air pancut tukar2 kaler ni
Aku memang buat silent video ni sebab nanti kome tergelak2 dengar conversation aku ngan Adib... 


1 comment:

Norhayati Mohd Isa said...

Meriah juga malam di Mersing tu syah..
Syok ada air pancut warna warni tu..