Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, January 6, 2017

MUZIUM KAPAL SELAM MELAKA

Dah sampai Klebang kami singgah Muzium Kapal Selam
Dah berapa kali pergi Melaka tapi tak pernah singgah pun
Kali ni nekad la nak pergi..
Adib lebih2 lagi la eksaited nak tengok kapal selam

Sampai2 sana, ramainya la orang
Parking pun payah nak dapat
Pastu nak pergi la beli tiket kononnya
Sekali rupanya dah tamat tempoh... dah lebih pukul 5.30 petang dah
Hmmmm takde rezeki la nak masuk dalam kapal selam
Tapi takpe la... tangkap gambar je la kat luar2
Tanda dah sampai kat area kapal selam ni...

Tu ada tangga kat tepi kapal selam untuk naik & turun
Tapi sebab kami takde tiket, takde la boleh masuk dalam tu


Ni view penuh encik kapal selam...


Gambar family harus la ada kan sekeping dua...
Walopun tak cukup korum..hehehehe


Si Amira ni mula la tau
Kaki kena pasir sikit pun tak boleh
Geram aku!!!
Cemana la aku tak stress bila bawa budak2 ni berjalan..
Baru jalan sikit, dia suruh buang pasir kat selipar dia


Pastu dah banyak kali kena pasir mula la mintak dukung
Ni lagi satu penyakit yang bikin aku geram
Jasmin juga la yang dalam dunia dia
Kalau dapat main pasir, suka sangat la dia tu..


Selain kapal selam, ada juga kapalterbang kat situ
Tapi bukan le kapalterbang boeing tu
Tapi kapalterbang/jet tentera
Ada 2 biji kat situ - satu kaler hijau, satu kaler kelabu



Adib & Atok Latif


Eh.. eh kebetulan semua gegirl
Adib yang tangkap gambar ni
Nampak tak aku mendukung Amira tu... berat weh!!!!




Lepak2 kat sini ada la sampai pukul 6 lebih
Syok kat area sini sebab angin kuat... tepi laut kan...
Pastu takde dah destinasi dituju
Nak cari coconut shake pun dah malas sebab dah letih
[ntah2 dah tutup dah pun..hehehehe]
Last2 aku ajak balik ke Ayer Keroh untuk check in hotel.








4 comments:

eima said...

byk kali pi melaka tak pernah sampai kat sini .....

Adam said...

selamat tahun baru

Norhayati Mohd Isa said...

Cuba pakaikan kasut si Amirah tu syah..
tak ada lah kakinya kena pasir..
Nanti nak berdukung ajer..
Sian pula ibunya..

Cikna said...

Cikna ritu hnye mampu memandang jerk sbb kejar masa...
Next time standby kasut yg b'tutup sis...