Monday, August 29, 2016

KUPU-KUPU PUTIH

Malam semalam tetiba ada kupu2 putih masuk rumah
Orang cakap kalau kupu2 masuk rumah
maksudnya ada orang nak datang
[tapi sampai malam tadi takde sapa pun yang datang..nampak beno menipunya..hahaha]

Pastu pagi tadi masa nak gi keje & buka mangga gate
nampak banyak putih2 kat porch kereta
Aku ingatkan bebudak main kertas pastu tabur kat porch aku

Pastu masa aku nak start kereta
Baru la perasan yang putih2 tu semua sebenarnya kupu2 yang dah mati

Selama aku duduk Batang Kali ni le first time kejadian camni
Pelik pulak.. selalunya kelkatu yang banyak
Kali ni rama2 putih pulak

Ni close up rama2 putih tu
Nasib la kat luar rumah je
Kat dalam rumah pulak ada la tersesat sekor dua

Tak perasan pulak rama2 ni ada ke idak kat rumah orang lain
Kat rumah aku je dia bersepah... 
Rumah korang pernah tak didatangi kupu2 putih yang banyak camni?




5 comments:

ZULHILMI TEMPOYAK said...

ni yg hinggap kat lampu tu yakk

Qhaifa Nur said...

Klau dtg mmg byk...mulalah nk ttup aja lampu

idzwa kamaruddin said...

Tak pernah pulak.

lieyalatif said...

takpenah..kelekatu penah lah.... ape2 pun moga ia membawa maksud yg baik2 ajek...take care syani...

Kesuma Angsana said...

Salam singgah bila ada kelapangan hari ini.Moga sihat2 selalu yer. Pelik juga yer, Byk tu.. harap petanda yg baik2 ajelah yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...