Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 13, 2017

NASI ARAB ABANG BOMBA

Kawan aku ada buat bisnes Nasi Arab
Selalunya dia jual area Pulau Pinang 
Kebetulan dia ada datang ke Sg Buluh seminggu dua ni
So kami yang duduk area KL ni ambik kesempatan la oder dengan dia

Kebetulan opis aku tak le jauh sangat dengan area rumah dia ni
Kiranya masuk la jugak kawasan yang dia ada buat delivery
So aku pun try la kan... support kengkawan meniaga


Ni la dia Nasi Arab Abang Bomba
[mentang2 la suami dia keje bomba 😜]


Dia ada jual Nasi Arab Ayam & Kambing
Ada pakej2 dia la:

* Single set ayam                                 RM8
* Single set kambing                            RM13
* Set makan 5 orang (ayam)                 RM40
* Set makan 5 orang (kambing)            RM65
* Set makan 5 orang (ayam+kambing)  RM55








Aku try beli yang single set je
Aku belikan untuk member2 opis sekali nak bagi diaorang rasa


Portion nasi dengan ayam memang besar la
Puas hati & kenyang makannya
Rasa tak rugi beli tau


Ni aku dah transfer dalam pinggan
Ini pun aku makan suku je tau
Nasi pun dah nak penuh pinggan
Kalau aku, sebekas ni boleh buat makan 3x




Alhamdulillah merasa jugak makan Nasi Arab Abang Bomba ni
Lain kali kalau dia datang KL lagi boleh la oder..
Sampai hujung bulan ni kawan aku ni memang ada di Sungai Buluh
So sesapa yang berdekatan & teringin nak makan nasi arab  boleh la try call kawan aku ni
[boleh tengok kat sticker dalam gambar atas sekali tu]







3 comments:

Mommy Cici said...

temptingnya . nasib baik jauh. hehehe

farhanna jafri said...

Murah la dia jual. Ayam pun besar, nasi pun banyak. Memang berbaloi dengan harga.

p/s : Singgah sini & Follow blog ni :D

Nora Karim said...

Wah nampak sedap tu... 😍