Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 23, 2017

DAH HABIS CUTI SEMINGGU

Dah puas cuti semingggu
minggu ni dah start bizi balik la
Anak2 dah sekolah, mak2 pun jadi kelam kabut


Seminggu tak bagi anak2 belanja sekolah
Minggu ni dah start bagi balik
Duit singgit & 5 ringgit jadi duit "wajib" simpan
Sebab nak buat duit belanja sekolah anak2
[Aku bagi diaorang RM5 je hari2 untuk belanja sekolah pagi & petang]


Bukan kejadian pagi tadi ☺


Bila dah start sekolah, situasi camni mesti akan jadi juga
Time pepagi dah nak gi sekolah baru anak kau cakap kasut sekolah basah
Daripada dia mengelat taknak pegi sekolah
Ni mama dia keringkan guna hair dryer

Ate, mana tak basah.... asal balik sekolah je kasut main letak ikut dan
Bukannya nak susun kat rak kasut
Bila hujan sebelah malam tu udah tempias kena kasut sekolah
Penat membebel hari2 kat diaorang ni tau...


Eh...eh... dah lama tak hujan kan??





1 comment:

hainom OKje said...

Hahaha...ada je helahnya kalau dah nama budak ek. Anak hakak lagi bagus Syani.... jarang basuh kasut. Kalau basuh pun, esok sekolah malam tu baru basuh kasut. Berus kawasa getah je pakai berus gigi. Bhg kain kapur je hihi....kreatif tak?