Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 18, 2016

HUJUNG MINGGU

Hujung minggu lepas Cik Besah and the gang pi Perlis
Nak ke tempat anak buah hasben aku kat Arau nun
Macam biasa aku takleh join la kan..
Adib je la yang folo diaorang
Aku & anak2 dara semua kena tinggal
[udah namanya menantu tinggal kan...hahahaha]

Memang bosan gile dok kat rumah habaq hang!
Tak tahu nak pi mana... nak buat apa
Takat kemas2 rumah je le
Bila time boring2 tu mula la macam2 mula menerpa
Teringat itu, teringat ini... 


Aktiviti arwah setiap ahad tu la pi kayuh basikal
Time2 tengahhari baru la dia balik
Teringat dia dok tuntun basikal kat laman rumah
Pastu letak basikal dia kat meja luar tu
Pastu kat muka pintu dah bagi salam [ada nada dia bagi salam tu]

Sebab rindu sangat, petang semalam ronda2 naik motor dengan anak2
Pastu terus singgah kubur arwah
Tak duduk lama2 pun sebab hari dah nak hujan
Cuba taknak nangis depan anak2 masa kat kubur
elok sampai rumah, hujan pun turun lebat
Selebat tangisanku di dalam hati...huhuhu..

#Genap 50 hari dah.


2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Sobs!~

eima said...

hmmmm.... bertabah ye dear