Monday, July 4, 2016

CUCI MOTOR

Weekend baru  ni mesti ramai yang sibuk dengan preparation raya kan?
Aku pun sibuk juga... sibuk menyibukkan diri
Ekceli takde mood nak raya tapi buat juga la persiapan ala kadar
Janji ado gitu..

Rumah kemas gitu2 je pun
Takde la nak tuko langsir, tukar kusyen bagai
Nak basuh pun malas sebenarnya....hahahah
Frame gambar yang dicabut masa hari arwah meninggal pun
aku tak gantung lagi
Memang togel je rumah aku
So kalau sesapa datang beraya nanti, ngumpat aku dalam hati je la ye.

Malas nak kemas rumah, aku kemas stor je
Mana2 barang yang dah memang tak pakai, memang nak buang je
Lepas buang2 khazanah semua, baru la nampak lapang stor aku tu

Pastu mood rajin datang juga nak cuci motor arwah
dah naik berdebu duduk dalam stor tu
Dulu arwah rajin basuh motor/kereta/basikal dia
Sayu pulak tengok motor tu dibiar gitu je
So aku & Adib basuh le motor arwah.. kasi cun2 macam tuan dia selalu jaga dulu


Malam tu , Allah izinkan aku bertemu dengan arwah [dalam mimpi je]
Aku ingat dia cakap "Lama tak jumpa"
Pastu dia cium pipi aku, macam dia selalu buat dulu
Terus aku tersedar dari tidur
Allah!
SAYA RINDU AWAKKKKKK
[Al-Fatihah untuk abang]


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...