Tuesday, July 12, 2016

GARA² RAYA

Kalau time raya2 ni takde benda baru taksah kan
Time2 ni la semua pun nak melingkup
Macam2 hal..

Tahun ni memang takde apa2 yang bertukar pun
Langsir pun aku tak basuh [hahahaha.. pecah rahsia]
Tapi ada juga benda2 yang terpaksa ditukar baru

Tudung saji lama udah pecah
terkena kipas siling..
ate udah diangkat tinggi sangat sampai terkena kipas yang tengah ligat berpusing
mau tak pecah tudung saji tu
[ok la tudung saji yang rosak, dari kipas aku tu yang rosak... nangis nak ganti tu...huhuhu]


Ampai kain pun mintak baru juga
Sebabnya yang lama tu memang dah tahap wajib tukar
kebetulan adik aku nak menyidai kain petang tu
udah terus menyembah tanah 
penyebab je tu nak suruh aku beli baru kan...hahaha

Dari arwah suami aku ada lagi udah pernah rebah 2-3 kali
dah memang mereput pun
Memang cadang nak tuko tapi peel aku ni selagi boleh pakai, aku guna je
siap guna cable tight nak ikat palang2 besi tu
Nak jimat sangat kekdahnya
Last2 memang kena tukar jugak le
Tak dibeli  cemana pulak nak sidai kain kan
Nasib la ada kedai cina yang bukak time2 raya ni..





2 comments:

Lynn Hamzah said...

ok ler tu kak...hihihi...lynn mohon ampun dan maaf ya...salam aidilfitri buat akak sekeluarga...

eima said...

ok la tu yang baru semua yg hari2 guna tk membazir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...