Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 11, 2016

SEJUK

Seminggu dua ni hujan dah kerap turun kat KL/Selangor
Tempat lain aku tak tahu la
Bila dah hujan ni  sejuk la sikit kan
Alhamdulillah


Hujan lebat yang mencurah2 hujung minggu lepas
Memang lebat sampai padang kat belakang tu nampak kelabu je



Bila hujan lebat ni, rumah pulak kerap bocor kena tempias hujan
Asal balik keje je, udah air bergenang kat lantai rumah
Kalau air dah masuk dalam rumah tu maksudnya hujan mesti tersangat lebat
Kalau hujan biasa2 takde la tempias sampai camtu sekali.
Makanya memang kena standby kain untuk aksi lap mengelap..

Pasghah!

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Nafira usof said...

musim hujan petang skrg nih kan.
lebat pulak tuh. rumah zura ada jugak part bocor kalo hujan lebat. tempias hujan masuk ikut celah dinding yg dekat dgn atas.