Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 13, 2016

SABUNKU 10KG

Kat rumah aku lagi prefer basuh baju guna sabun cecair berbanding sabun serbuk
Sebabnya aku tak reti nak pakai sabun serbuk
sebab selalu jadi bertompok2 kat baju 
Nak2 pulak kalau kena kat pakaian gelap...aduh
satu kerja pulak nak  membilas balik semula

Selama ni aku asyik guna Dynamo je 
beli yang botol besar 4.4kg tu tahan la untuk kegunaan 2 bulan
Ada sekali dulu aku try beli sabun ala Dynamo yang 10kg tu
Sabun tu selalu kedai dobi pakai katanya
Aku pernah try beli sekali dulu [kebetulan ada jual kat area rumah aku]
10kg tu tahan kot setengah tahun... so lama gila la tak beli sabun basuh baju
Tapi bila nak repeat beli udah takde pulak orang yang jual tu kat tempat beli dulu

Tapi kadang2 ada gak nampak orang jual sabun ni kat Selayang / Rawang
tapi asal aku nak, memanjang takde orang yang jual
bila aku tak nak bersepah2 pulak yang menjualnya
Last2 pesan kat hasben tolong belikan sabun tu kalau dia jumpa
Malam kelmarin dia dah bawa balik
Ni dia...
Mak senyum sampai telinga noks!

Sebelum tu siap2 dah pesan kat hasben beli je yang kaler apa2
kecuali kaler kuning & ungu
[aku tak suka bau lemon & lavender untuk baju2 ni]
Lemon aku suka kalau untuk pencuci pinggan
lavender aku suka kalau untuk essential oil @ pencuci lantai rumah..
Tah apa2 la aku ni kan???

Dulu aku beli kaler biru.. memang bau Dynamo plain
Malah lagi pekat dari Dynamo... tak payah pakai softland/downy bagai tu dah
Ni nak try kaler hijo lak... belum test lagi sebab nak habiskan stok Dynamo sedia ada dulu
Tapi baunya wangi lah!

** Beli 6 bulan sekali je sabun ni.. jimat belanja dapur bulan2..hehehehe


4 comments:

Siqah Hussin said...

Selalu juga nampak sabun begini dijual cuma tak pernah tergerak hati nak beli. Jimatnya awak, tambah lagi dalam keadaan ekonomi skrg.

Mommy Cici said...

penah nampak rasanya orang jual tapi tak penah beli. kalau wangi tu baguslah. berapa ek harganya? senang takyah dok pikir beli sabun basuh tiap kali groceries shopping

broFami Samuni said...

Assalamualaikum, terima kasih kerana menggunakan SabunKu dari kami.. jika puan berminat utk dptkan sabun ni boleh lawati web kami http://www.sabunku.com.my

iswan nasrin said...
This comment has been removed by the author.