Thursday, August 28, 2014

MEMIKIR NAMA ANAK

Anak ke-4 ni la yang paling susah nak buat decision nak letak nama apa
Kami tak pernah la buat list nama2 pilihan untuk anak
Masa anak first je beria cari nama anak  dari awal
Pastu anak kedua, ketiga, keempat… dah beranak baru sibuk nak fikir nak letak nama apa 
Sementara takde nama kami panggil "adik" je le..

Tapi anak kedua & ketiga, dalam sehari dua dah settle dah nak letak nama apa
Tapi anak yang keempat ni, payah beno nak letak nama apa
Bila  ada  cadangan rasa cam tak sedap la
Asyik bertukar2 je… letih memikirkan nama anak

Budak ni baru beberapa hari dah takmo bedung.. 
Kalau bedung pun pandai je dia kuarkan tangan dia..

Adik dengan kakak..
Dengan kakcik payah beno nak tangkap gambo sebab pergerakan kakcik sepantas kilat

Sampai hari nak buat akikah [hari ke-5] pun sebuk nak tuko nama lagi
Last2 dah fedap memikir… nama yang dipersetujui ialah
ANNUR JASMIN
Tuuuuuu dia nama anak kami...
Tak caya????

Dah daftar dah pun namanya kat JPN…hehehehe

2 comments:

Nafira usof said...

sedap nama..
panggil ape?

Sura Mohd said...

memang sedap nama tu..
akak dulu pon sama kes jugak..bila dah beranak ramai tak tau nak letak nama apa..anak no 1 bukan main excited..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...