Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 29, 2014

BERCUKUR PULAK

Rambut si Jasmin ni memang lebat compared dengan kakak2 dan abangnya
Hitam lak tu rambutnya
Tapi lebat cemana pun kena la dicukur supaya naik rambut baru

Seeloknya sunat dicukur pada hari ke-7
Tapi haritu banyak beno halnya
Salah satunya kena pi klinik untuk cek  kuning baby
[Jasmin kena kuning sikit]
Alhamdulillah le hasil ujian darah kuning Jasmin sikit je

Tunda punya tunda so bercukur la si Jasmin pada hari ke-9
Tukang cukurnya tak lain & tak bukan abahnya le...
Kali ni hasben aku lebih konfiden nak cukur kepala anak
Maybe dah belajo dari pengalaman mencukur rambut Amira dulu

Sebab rambut Jasmin ni banyak & lembut so agak lama la nak bagi botak betul2
Ada la dalam sejam lebih mengerjakan kepala dia
Dan inilah hasilnya...
SEBELUM & SESUDAH
Gambar sebelum tu terserlah beno muka cam kakcik kan??

Malam pertama dengan kepala botak...

Another before & after
Makin jelas ketembaman mukanya..



4 comments:

Nafira usof said...

alahaiii.. makin tembam bila dh cukur rambut nih~ comel sgt~

Zafira Nabilah said...

uishh pipi...!!! geram... :)

NurWanZ Abd Halim said...

Kalah pipi kak cik...

Nory Zoulkefle said...

Iqy pon cukur lambat, lepas pantang..rambut dia dah lah lebat n panjang...susah nak cukur..amik masa 2 jam lebih nak botakkan kepala dia..pfffttt