Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 7, 2014

BILA DUE DATE???

Benda terkejut ni segala2nya terkejut
Sebab tak plan aku pun tak tahu bila exactly aku conceive
Seingat aku, sebab aku breastfeed Amira so memang selama 7 bulan lepas bersalin aku tak datang period
Pastu aku ada period sekali
Dan selepas tu period pun tak muncul2 lagi

Maybe perubahan hormon
Maybe sebab aku masih breastfeed
Maybe sebab stress..
So aku tak pasti

Yang pasti selepas 3 bulan tak period, aku gi la cek kat klinik
Sebabnya badan aku asyik rasa tak best je
Kejap sejuk, kejap panas, kejap pening, lemah badan
Tapi dalam hati tak pernah terlintas pun aku mengandung sebab aku cam yakin je aku tak pregnant
Tapi kuasa Allah mana kita mampu halang kan...
Lepas cek up SAH POSITIF HAMIL! 
DANG!!!! Ambik ko... konfiden lagi..

So terus terang aku cakap dengan doktor aku sendiri tak sure bila aku pregnant
So dia scan macam yang aku letak kat entry lepas2
So estimated kandungan aku dah dalam 12-13 minggu.
[Beso dah rupanya]

So aku andaikan je la since aku dah lewat sebulan tak period so waktu tu dah memang ada 'isi'
Sebab period aku memang regular tiap2 bulan ada datang sama ada cepat atau lambat
Tak pernah la sebulan dua tak datang langsung
[melainkan pregnant la]

So aku saja la cek guna calculator kat Babycenter.com
## itu bukan tarikh last aku period tau..


Dan hasilnya lebih kurang la dengan yang masa scan tu
So he/she maybe an August Baby
Dan.... yang paling penting due selepas raya ye
Harap2 sempat la aku menikmati juadah hari raya dengan rakus..hahaha
Based pregnancy yang lepas2... semuanya adalah overdue seminggu
So kalau baby ni pun overdue pun still in August lah...

Jantina baby???
Still early to find out even though instict aku dah ada sikit2
& berdasarkan simptom2 aku mengandung sebelum2 ni...




7 comments:

izan mama mia said...

tahniah bakal menambah cahayamata..mg selamat hingga melahirkan

Nory Zoulkefle said...

Tahniahhh....ramai jugak dpt brita gmbira taun ni yer.....alhamdulillah..eh sebaya la anak kite nnt...heee

Queen said...

congratz =)


lahir 2 ogos la.. sama dgn acik.. hehehhe

Linda said...

tahniahh...salam jumaat ;)

BUNDA a.k.a KN said...

Salam ziarah dari bunda,,,

Alhamdulillah, bertambah lagi umat Muhammad..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

tahniah moga baby membesar dan sihat walafiat...
teringin juga nak menambah tapi belum ada rezekinya lagi...

dela said...

ya Allah... gembiranya... tahniah! doakan untuk Dela jugak ye... :)