Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, November 8, 2013

HOKKAIDO CAKE & HAPPY BIRTHDAY

First time dengar Hokkaido Cake ni masa member2 aku buat reunion hari tu
Aku tak attend pun tapi tengok gambar diaorang kat fb je
Ada la sorang member aku yang buat Hokkaido Cake ni

Kelmarin singgah kedai kek KING'S kat rumah aku 
Sebabnya tetiba rasa teringin nak makan Portuguese Egg Tart
Masa kat situ ada la promosi Hokkaido Cake ni
Satu kotak RM12 
Ada 6 pcs dalam tu

Memula rasa nak beli tapi sebab rasa mahal sangat so tak jadi la
Tapi masa nak bayo kat kaunter tu sempat la tanya budak tu
Hokkaido Cake tu sedap ke tidak
Budak tu kata sedap & katanya kalau nak beli loose [satu2] pun boleh
Apa lagi.. dah dia kata camtu kan.. aku cakap la nak dua
Kalau loose mahal la sikit.. dia juai RM2.20 satu
[Takut gak beli banyak2 dibuatnya tak sedap kan]


Balik rumah teruja nak makan
Sedap gak rasanya.. tak terlalu manis & gebu je
Rasanya cam kek chiffon beli kat GIANT tu je
Cuma ada custard/vanila krim kot dalam tu
Ok la pada aku.. boleh beli lagi..heheheh
[Aku bagi Amira makan sikit.. suka beno dia.]


Hari ni 8/11 kan?? 
Birthday Adik aku yang bongsu tu rupanya
Nyaris2 terlupa aku...hahahahaha
Sel2 otak kakak ko ni dah tak berhubung
HAPPY BIRTHDAY ADIK!!!


3 comments:

Nafira usof said...

nampak cam sedap jer.

Happy birthday buat Adik Syani~

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Ermmm terliur lak nengok kek tu comel lak tu...

Eliss Mie said...

tengok gak kat king hr tu tapi tak tau lak boleh beli seketul2 mcm tu. len kali leh try.