Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 30, 2017

MAMA! MIRA DAH PANDAI KAYUH

Budak ni sejak dah pandai kayuh basikal
memang eksaited sangat nak mengayuh
siap tak bagi aku simpan basikal dia
Asal lepa je dia nak keluar pintu sebab nak kayuh basikal



Amira ni dah lama dah pandai kayuh basikal
tapi jenis yang gohead gostan
dia tak reti kayuh satu bulatan penuh
sampai setengah dia pusing ke belakang
[paham tak maksud aku... susah nak explain ni]

Tetiba je dua tiga hari lepas dia jerit kat aku
Mama! Mama! Mira dah pandai kayuh basikal
Aku pun suruh la dia tunjuk
tah ye tah tak budak ni...hahahaha
Tapi bila dah kayuh .. haah la...dia dah pandai kayuh full...



Ni kayuhan pagi tadi
Buka je pintu, terus je terpa basikal dia
Dia kata nak kayuh.. so kasi can la sebelum pi rumah pengasuh


Pasni kena belajar kayuh basikal tak pakai roda kecik tu pulak.



4 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi gohead gostan ye Syani :)

Good girl lah dah pandai kayuh full ye Mira..
Nanti boleh ajak mama gi taman pulak..

Ogy said...

Wah...si cantik manis dah pandai berkayuh...comei larr Amira...

Nour Adieb said...

Amira ni dah lama dah pandai kayuh basikal
tapi jenis yang gohead gostan
dia tak reti kayuh satu bulatan penuh
sampai setengah dia pusing ke belakang
[paham tak maksud aku... susah nak explain ni]

hehehehe, sy faham XD sy dulu pun begitu juga memula nak belajar time kocik2 dulu

hainom OKje said...

Budak budak mmg tak pandai kayuh ....teringat pulak zaman makcik masa kecik dulu. Memang separa bulat jerlah kayuhnya hihi...once dah pandai kayuh bulat mmg kena sawan naik basikal lah jadinya