Wednesday, March 29, 2017

KECACINGAN!

Kalau dah garu2 bontot
tido pun menonggeng
itu katanya tanda2 ada cacing dalam perut

Tanda2 tu ada pada Amira
Babysitter pun dok kabo juga Amira kadang2 garu bontot
Last aku bagi Amira makan ubat cacing pun masa birthday Jasmin tahun lepas
Hahahaha.. sebabnya si Jasmin dapat ubat cacing so aku mintak untuk Amira sekali
Pastu takde dah le bagi ubat cacing

Sebagai mak yang prihatin [chewah!]
so balik keje terus singgah farmasi pi beli ubat cacing
Dah alang2 beli untuk Amira, beli la sekali untuk satu keluarga
Aku sendiri pun dah lama gile tak makan ubat cacing....hahahahaha
[Jangan ingat orang dewasa takde masalah cacing ye]

Singah farmasi stok ubat cacing pun tinggal ciput2 je
Zentel tinggal satu box je
So beli je la stok yang mana ada... asalkan namanya ubat cacing
Beli yang tablet je senang...
Diaorang tanya aku cakap je nak bagi makan vitamin..😅

Nah ubat cacing sorang satu...


Amira ni suka hisap jari 
tu la kot salah satu punca kecacingan ni
Sapa2 ada tips tak cemana nak bagi anak stop hisap jari ni???


2 comments:

Linda said...

anak saya paling takut nak makan ubat cacing....agaknya dia terbayang cacing kot hehe....dah 8 tahun pun susah betul nak paksa makan ubat cacing. Betul tu org dewasa pun perlu makan...

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun dah lama tak bagi anak2 ubat cacing Syani..
Ingat nak beli juga..
Elok beli yg kapsul tu ye syani..
macam makan vitamin jer..
Jadi budak2 sukakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...