Monday, March 6, 2017

INILAH POMADE YANG DIGILAI PARA HIPSTER 😝

Tak pakai POMADE tak hipster la katanya
Bukan aku yang kata
Tapi bebudak sekarang la kata camtu
Adib pun sama la ... terjebak dengan POMADE

First time POMADE masuk ke rumah aku
arwah suami yang beli
Ada gambar ala Wak Doyok kat bekas POMADE tu
Arwah ni dulu pun bukannya terjebak sangat pun
tapi dia memang suka support bisnes kawan2
Kalau ada kawan yang menjual, ada la dia membeli

Masa awal2 dulu POMADE ni memang mahal
Setin tu dalam RM40++ harganya
Katanya itu yang ori la
[aku tak tahu pun mana ori mana idak..huhuhuhu]

Tapi la ni dah macam2 jenis POMADE yang dijual
Dalam RM10 ke atas dah  boleh dapat dah
Pasar malam pun dah berlambak jual

POMADE ni ala2 gel rambut la
Tapi dalam bekas tin
Pakai POMADE ni pun ala2 pakai minyak rambut biasa tu je
Takde la istimewa mana pun
Cuma ada bau2an je la - Vanilla, Strawberry, Apple
Bau syampu Pantene pun ada kooooooo

Ini la POMADE si Adib
Beli 2 tin sekali... bau APPLE & STRAWBERRY
Ni pun dia kirim kat kawan dia tolong belikan
RM15 kot setin tu...

Tapi ok gak le pakai POMADE ni
sebab bila cium kepala anak, bau wangi je.. bau POMADE
Idak le bau hapak ke kepam ke hangit ke
Dan idak juga la bau Brylcreem mahupun Code 10 
[itu bau atok2 je]


Anak2 membesar zaman HIPSTER ni
Macam2 benda HISPTER la deme terjebak kan
Jangan terjebak dengan benda2 yang elok dah le πŸ˜…




5 comments:

idzwa kamaruddin said...

anak aku pun tengah giler pomade! hahaha..anak jantannnnn

Nafira usof said...

Zura x de anak lelaki besar. so, belom terjebak beli Pamode ni. suami x de plak beli Pamode. dia pakai gel rambut biasa jer.

Norhayati Mohd Isa said...

Akak dah jumpa pomade ni Syahni..
Nabil sibuk nak membeli nya..
Rata2 jual RM15..
Tapi akak dapat RM13 semalam di pasar pagi stadium tu..
Itu pun setelah berjalan dilorong tengah..
Kalau yg awal2 tu mmg jual RM15..
Wangi bau dia kan..

Eliss Mie said...

anak buah hr tu sampai 35 yang dia beli..yang wok doyok punya tu.alahai..kemain sorang-sorang.

hainom OKje said...

Tak pernah tengok dan tau pun sehinggalah baca kat blog awak ni Syani lepas tu dengar pulak Pomade ni disebut kat Sepahtu Reunion ..... tu yg tau tu.
Ohhh camne bentuknya.
Yelah...best jugak cium kepala anak kalau bau stroberi dpd bau atok atok hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...