Thursday, June 23, 2016

SLIP GAJI TERAKHIR

Arwah meninggal sehari sebelum hari gaji dia
Dan 2 hari sebelum tu arwah ada beli basikal baru
tapi dia gunakan kredit kad
Masa aku dapat sms pasal dia ada buat puchase guna kad tu
[arwah ni supplementary kad kredit aku, so aku sebagai principal, aku dapat la sms each time dia swipe credit card]
aku tanya la dia beli apa sampai ribu2?
Dia cakap dia beli basikal & nanti dia bagi duit untuk bayar balik
Sebabnya masa beli tu dia tak bawa cash, tu yang dia swipe card.

Tak sangka, arwah tak sempat pun nak bagi duit pada aku
dia sudah dijemput Ilahi
Sehari selepas arwah meninggal, wakil dari tempat kerja arwah datang rumah
Ada la bagi sumbangan sikit & bagi juga slip gaji arwah

Nak menangis aku 
sebabnya itulah slip gaji arwah
Itulah duit terakhir arwah untuk belanja rumah kami bulan2
Itulah yang terakhir...
Selepas ini hanya harapkan income aku sahaja la untuk uruskan keluarga

-slip gaji terakhir arwah-


Semoga aku diberikan kesihatan yang baik untuk aku terus menyara anak2 aku
dan Allah kurniakan rezeki yang berterusan & berkat  kepada keluarga kami.


Duit berjuta2 pun tak sama nak digantikan dengan kehilangan dirimu, abang. Kerana kekosongan di hati ini tak boleh diisi dengan wang ringgit. Separuh jiwaku pergi........





6 comments:

Kakzakie Purvit said...

ALlah.. sayunya hati kakak baca ini:(

Qhaifa Nur said...

semoga syani n ank2 sentiasa dimurahkn rezeki...

PeRdU cINta said...

Ya Allah..sebaknya rasa :)

Norhayati Mohd Isa said...

Ya Allah..
Semoga murah rezeki syani utk anak2..
Dan berikan kesihatan yg baik utk syani utk mencari rezeki..

eima said...

SEMOGA SYANI DIMURAHKAN REZEKI DAN KUAT DEMI ANAK2.... YA ALLAH PERMUDAHKAN PERJALANAN HIDUP KAK SYANI DAN ANAK2NYA.

Siqah Hussin said...

Sedihnya awak 😢 semoga awak dimurahkan rezeki dan kekuatan untuk membesarkan anak2. Semoga dipermudahkan semuanya untuk awak sekeluarga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...