Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 28, 2014

IRON BOARD PATAH LAGI

Adoi geram sungguh la kalau benda dalam rumah buat hal
Ni citer masa baru balik Cameron Highland haritu
Sebab esoknya kan nak keje
Baju keje satu apa pun tak gosok lagi

Dah le hati aku tengah panas kan
Alih2 bila nak gosok baju, tetiba pulak iron board aku menyenget
Aku ingatkan kot2 la aku salah pasang ke
Rupanya palang kat kaki iron board tu dah patah.
Adoi...saja la nak menambahkan bengang aku..huhuhuhu

Gosok juga la dalam senget2 tu
Dah lama2 iron board tu rebah sendiri
Terus sebelah palang lagi patah...hahahaha
Padan muka... 
Dah le baru 1 helai je gosok...
Bia iron board tu dah rebah, aku bior je terbongkang kat situ
Terus tutup suiz iron & turun bawah
Pi solat maghrib dulu la...
Pastu baru ingat nak pi kedai beli iron board baru

Ini la iron board lama
Mahal lak tu aku beli dulu sebab yang ni jenis ada stand untuk steam iron
Mahal je lebih.. tak tahan lama pun..

Malam tu aku ajak Aleeya pi kedai sebab nak beli iron board baru
Memula hasben aku yang nak belikan
Tapi aku cakap bior la aku yang gi beli sebab aku je tau nak pesen cemana kan
Kang laki aku beli kang aku tak puas hati pulak

Dah alang2 ke kedai tu, terbeli jugak le benda lain selain iron board
Aku beli bakul beso untuk isi patung2 Amira
Pehtu beli penyapu ngan kain lap kaki 
Situ je dah berhabis dekat RM80 [memang takleh shopping time amarah]

Kali ni beli iron board yang biasa tu je
Tapi aku beli yang besar... Senang aku nak tebar baju beso2 atas tu
Lepas tu terus semangat iron baju
Dah le Amira tido je.. so layan iron baju sebanyak yang mampu
Syok bila guna benda baru ni kan...hehehehe
Terubat jugak kecewa unpleasent trip ke CH tu sikit2...
[apa kaitan tah le.. tapi at least release la sikit]





2 comments:

:: idzwa :: said...

ganazzzz...

Nafira usof said...

hehehehe.. tapi memang betol laaa.. kalo kita tengah tension.. pergilah shopping.. beli ape yang kita nak beli.. lepas tuh terus rasa senang hati kan! hilang semua stress. hahahaha.. memang terapi betol kalo dpt shopping sesuka hati kan!

saya pon suka iron bod yang besar2.. senang nak tebarkan baju n seluar yg besar2 kan!