Monday, March 10, 2014

EXTRA WATER STORAGE

Dah 2X catuan air kenapa la tak terfikir
Selama ni dok tadah air ingatkan cukup
Tapi tak cukup juga

Tetiba... ting!!!!!
Aku teringat satu benda
Cemana la aku boleh terlupa kewujudan menatang alah ni kat rumah aku
Benda alah itu ialah....... KOLAM PELESTIK ANAK AKU!!!
Maha beli dulu.... so baik digunakan semaksimum mungkin...

Malam tadi dah keluarkan dari stor
Dan telah menadah air tambahan untuk stok selama 2 hari
Sejam lebih juga nak memenuhkan air dalam kolam ni..


Walopun kolam ni cam ada bocor sikit tapi boleh la kot digunakan untuk menampung air
Next catuan, akan tampal kebocoran kolam ni... Nak tampal semalam dah tak boleh sebab air dah banyak dalam tu.. Rugi lak nak buang air tu...

3 comments:

Lynn Hamzah said...

kreatif nie syani...hihihi...

rasp said...

my SIL pun guna benda alah ni utk simpan air sis...
untung ooooo...besarrrrrrr punya :D

Nafira usof said...

saya lagi sadis.. x tahu area rumah saya kena catuan air semalam.. nasib semua tong2 air dlm tandas penuh.. kalo tidok tak tau lah ape jadik.. mlm nih nak gi mandi kat umah adik di klang.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...