Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 4, 2013

MELAWAT BABY MEAH & MAKCIK REHAN

Sabtu lepas aku & member aku pi buat site visit ke Rawang
Kami nak pi terpa rumah Makcik Rehan [MR]
Maklum le, MR kan baru lepas beranak
Member aku ni pun duduk Batang Kali gak
Kiranya dekat la dengan rumah aku
Nama member aku ni Hamizah tapi kami panggil dia Yong je
[Aku, Yong & MR dulu satu sekolah & satu kelas]

Memang takde planning awal pun nak pegi
Awal pagi tu Yong call aku & ajak pi rumah MR
Kebetulan hasben aku pi Medan & hasben Yong pulak keje
So bini2 kesepian & keboringan ni buat la agenda sendiri
[kami dah mintak izin laki masing2 okeh...]

Dalam pukul 9.30pg Yong pun sampai rumah aku
Kami pi naik Alza baru Yong
[merasa aku naik kereta baru ko.... bau pun tak hilang lagi]
Habis kami angkut anak masing...
Kalau ikutkan ada anak kecik ni lecehnya nak gi jenjalan
Nak2 pulak deme dah tak mau duduk dalam carrier / car seat
Cara penyelesaian angkut la anak dara masing2 untuk jadi pengasuh sementara
Amira excited nak gi jenjalan...

 Anak dara aku & Yong tolong la mengasuh adik masing2
[Adib sorang tersadai kat belakang takde geng ---> dia sorang je lelaki dalam kereta tu]

Anak Yong ni pun lebih kurang sebaya anak aku la
Beza 4 bulan je kot
Dalam kereta bukan main lagi diaorang ber'baby talk'
Sorang jerit, sorang menyahut...heheheh cute sangat

Sampai rumah MR, Meah baru lepas mandi
Tapi baby baya Meah, tido je la kejenya kan
[Dok ralit sembang lupa nak tangkap gambar Meah]

** Meah is panggilan manja MR untuk Amirah
[nama anak kitaorang sama uols!!!!]

-gambar Meah masa aku pi lawat MR kat spital haritu-

Kami lepak rumah MR dalam 2 jam jugak le
Biasa la kalau jumpa member lama... macam2 hal ehwal nak story mory
Amira pun siap boleh tido lagi kat rumah MR

Anak2 yang lain buat hal masing2
Anak MR dok membuas depa la
Anak Yong ralit main Ipad
Anak aku pun membuas cara depa la

Ini anak Yong, namanya Syakirah
Ni baru lepas memunggah laci MR...hehehehe

Syakirah & Amira ni sekali imbas dah macam kembar dah
Dengan putihnya, dengan rambut sikitnya
Cara merengek & menangis pun dah lebih kurang sama
Hahahaha...
Kalau orang tanya cakap je la kembar
Tapi lain mak & lain bapak....

Oooops.. gambar dengan MR pun takde
MR pun duk kalut dalam rumah dia
Tapi kagum la dgn MR ni.. walopun dalam pantang tapi cergas kemain
Iye la kan.. kalau dah pantang sendiri ni, takleh le nak manja2 sangat
[Aku dah melaluinya.. i know la]

Anyway MR, thank you for your hospitality
dan Yong, tq sebab sudi jadi driver kitaorang...
Nanti kita pi menjoyah lagi... 

1 comment:

Nafira usof said...

tomey nye baby~

sonokkan dpt jumpa geng2 sekolah dulu. mesti byk mende nak bergosip~