Friday, October 23, 2009

Kemas sakan

Ni sebenonya kejadian hujung minggu lepas. Gambo baru upload so baru la teman nak bercerita dalam blog ni hari ni. Hujung minggu lepas kami suami isteri kemas rumah sakan. Sampai keluarkan semua kerusi meja sebab nak mop satu rumah. Tapi tingkat bawah je le.. tingkat atas malas nak kisah sangat sebab aktiviti kitaorang banyak berlangsung kat tingkat bawah. Tingkat atas tu untuk upacara2 tertentu jer… (Ehem---ehem) Lepas sapu, mop, pastu sapu lagi… baru kemas.. Letih siot!!! Tapi part paling best bila rumah bersih & lantai tak melekit2 & berbau haruman ros… Segar bangat!!! (Sebenarnya time bersih sakan ni, buat setahun sekali jer….) Time lain takat mop, lap & sapu gitu2 jer….

lapang bila dah keluarkan semua barang2... ni sebelum disapu & mop


semua kerusi meja kitaorang longgok kat porch...


penyebok2 yang nakal pun nak menempel. Si Adib bukannya nak tolong kemas, nak tolong sepah lagi ada...

Hari panas pulak so elok sangat la aku jemur tilam & bantal... (sebenarnya malam sebelum tu Yaya terkencing atas tilam)

orang kuat... merangkap tukang mop.. aku bab mop mengemop ni bukan la feveret aku.. so serahkan pada yang pakar...sape lagi si encik suami..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...