Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, November 29, 2017

HARI ANUGERAH CEMERLANG ANAK²

Cerita backdated ni sebenarnya
Hari Anugerah Cemerlang ni dibuat minggu lepas
Minggu terakhir sekolah kan
Alhamdulillah Adib dapat jugak Hadiah Intensif
Dia dapat no 2 dalam kelas dia
[Hahaha.. malas2 kamu ni, dapat juga no 2 yer...]

Ni anak bertuah mama


Majlis dibuat di Dewan Dato' Abdul Hamid
Tak buat kat dewan sekolah
Nak lebih selesa agaknya
Bebudak lain yang tak terlibat direhatkan
Aleeya tak dapat apa2 anugerah so dia la yang teman aku pi dewan

Ekceli cuti tahunan aku dah habis dah pun
Tapi sebab nak meraikan anak2
Ku sanggup la ambik unpaid leave...
Kang kecik hati lak anak2 kan...


Masuk2 dewan dah berhias indah le pentasnya..


Sambil duduk tu baca la buku tentatif 


Tengok result Adib ni nampaknya tahun depan dia dapat naik kelas
Harap2nya dia makin tekun la belajo


Aleeya yang setia teman mama..



Adib tengah terima hadiah 
Dapat gambar belakang je le
Sebab mama duduk jauh juga kat belakang


Ni la hadiah yang Adib dapat
Jadi le untuk kenang2an


Sebelah petang pulak Majlis Anugerah di sekolah agama
Tapi Aleeya yang ada naik pentas
Adib tak dapat apa pun..

Tahniah Aleeya
Dapat anugerah Murid Cemerlang


Ni la hadiah yang Aleeya dapat


Apa2pun cemerlang ke idak, korang tetap anak2 mama
Dan mama always akan support korang 
Janji korang rajin belajo & dengar cakap mama...hehehehe





1 comment:

hainom OKje said...

Tahniah ye Adib dan Alyah.....moga terus cemerlang di masa akan datang ye. Sebagai ibu mau tak gembira ye Syani. Terubat jugaklah kesedihan yg sedia ada tu.