Tuesday, February 21, 2017

MASA YANG BERHARGA

Masa memang sentiasa mendahului kita.
Yang tinggal hanyalah kenangan yang berharga


Ni nak cerita pasal jam aku
Jam yang abah bagi tu hadiah sempena aku dapat result SPM dulu
Walopun result aku tu tak le cemerlang mana
Tapi pada dia dah cukup membanggakan dia kot...[agaknya la]
Fuh... dah 20 tahun aku pakai jam ni
alhamdulillah masih berfungsi dengan baik 
Suka jam tu sebab dia ada banyak bezel
Boleh tukar2...hahahahah

Ni gambar lama..
Ada bezel yang dah hilang... 
Tah tercicir kat mana tah..


Jam yang sebelahnya tu, jam arwah suami aku
Aku belikan sebagai hantaran perkahwinan kami dulu
Tapi of course la dia yang pilih masa tu kan... 
Brand POLO ko!!! hahaha
Sayang punya pasal... belikan jugak la...
Kerap juga arwah pakai jam tu dulu 
Memang dia sayang jam tu... rajin dia lap2 jam tu tau
Takleh ada habuk sikit..

Tapi la ni, aku la yang pakai jam tu
Nasib la jam tu tak besar & maskulin sangat
Idak le segan aku pakainya
Ni pun aku baru je tukar bateri jam dia
Selama 12 tahun kami kahwin, ni la kali kedua tukar bateri jam tu
Lama sungguh bertahan bateri jam
La ni jam2 ni la jadi kesayangan aku & pengubat rindu..

** Walopun abang [suami] tak sempat nak ganti gelang emas aku yang dah ter***** dulu, biarlah aku simpan jam ni sebagai gantinya...huhuhuhu...





6 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kakak percaya dua-dua tu ada kenangan terindah untuk dikenang
Terus gunakan selagi boleh. Cantik lagi pun macam tak sangka dah berbelas & puluh tahun.

Norhayati Mohd Isa said...

Kedua-dua kenangan jam tu dari orang yg tersayang kan syani..
Lagi lah kita jaga sebaiknya..
Cantik sungguh hadiah jam dari abah tu..
akak suka tengok..
pastu boleh tukar2 pulak basilnya :)

Nafira usof said...

kenangan yang berbeza pada setiap jam.
simpanlah baik2 sebagai kenangan abadi.
pengubat rindu.

Eliss Mie said...

kenangan yang tak mungkin boleh cari ganti. jam aku asyik hilang jer. last2 hubby bagi jam tangan dia yang dpt anugerah hari tu. gabak pun belasah janji jam. hehe. aku pun ada jam yang boleh tukar2 basil tu dulu tapi hilang jugak. memang kerja aku ni suka hilangkan jam gamaknya..huhu

eima said...

alahai ..sedihnya ....
semoga jam ni buat jd pengubat rindu ... masa dan kenangan dengn diorg tu yg sgt berharga

hainom OKje said...

Hanya barang dia mampu kita jadikan kenangan ye Syani. Wah.... setianya awak dengan satu jam Syani. Baguslah...
Laki hakak pun rajin lap lap jam dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...